"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Fırında sıra beklemek bile riskli'

21 Aralık 2014, Pazar 23:10
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Genel Başkanı Bülent Yıldırım, "Suriye için günlük bir milyona yakın ekmeğimiz çıkıyor. İnsanları fırınlarda sıra bekletmek istemiyoruz çünkü Esed, sıra bekleyenlerin üzerine 'kadın, çoluk-çocuk' demeden varil bombaları atıyor" dedi.

İHH Yalova Şubesince Yalova Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen, Etiyopya'da 100 yetim kız çocuğu için yapılacak Yalova Yetimhanesi'nin tanıtım toplantısında konuşan Yıldırım, yetimlere yönelik çalışmaya karar verdiklerinde kimsenin kendilerine sahip çıkmadığını söyledi.

Çalışmaların bu boyuta geleceğini kimsenin tahmin edemediğini belirten Yıldırım, şunları dile getirdi:

"Allah rahmet eylesin, Erbakan Hoca bütün kollarını ve kanatlarını gerdi. Gidip ona bir şey anlattığımızda sorgusuz, sualsiz kapılarını açardı. Allah ondan razı olsun fakat kime gittiysek, 'Gençler bu, iş sizin işiniz değil' dedi çünkü o zaman Türkiye'de bu işin örneği yok. Bir Kızılay vardı ama onun da o günkü durumu beliydi. Kızılayın kendini düzelttiği zaman aralığını da biliyorsunuz. Bize karşı çıkışlara rağmen yetimleri aldık ve evlerimizde barındırmaya başladık ve bugünkü duruma geldik."

Dünyanın birçok ülkesinde yetimlere sahip çıktıklarını ve çıkmaya da devam edeceklerini aktaran Yıldırım, Suriye topraklarında çok yetim bulunduğunu dile getirdi.

Gaziantep'teki Suriyeli yetimlerin çokluğuna da dikkati çeken Yıldırım, şöyle devam etti:

"Bakın, geçen Gaziantep''te 12 yaşında bir kız çocuğu bulduk sokakta. Akıl hastası, Suriyeli. Ne annesini ne de babasını hatırlıyor. 12 yaşındaki bu kız çocuğuna o kadar çok kötülük yapılmış ki kız aklını kaybetmiş ve vücudunda ameliyat izleri var. Aldık, devlete götürdük ve devlet korumaya aldı. Biz şüphelendik, 'organları alındı mı' diye. Şu anda dünyanın suç örgütleri Suriye'den dolayı hep buralara geliyor. Siz sahip çıkmazsanız başkaları böyle alır. Allah sizden razı olsun, Yalova'dan Suriye'ye 15 tır yardım malzemesi gönderdiniz. Biz şu ana kadar Suriye'ye 4 binden fazla tır gönderdik. Suriye için günlük bir milyona yakın ekmeğimiz çıkıyor.

İnsanları fırınlarda sıra bekletmek istemiyoruz çünkü Esed, sıra bekleyenlerin üzerine 'kadın, çoluk-çocuk' demeden varil bombaları atıyor."

İHH Yalova Şube Başkanı Dr. Sabri Kan da Etiyopya'da yapılacak yetimhanede 100 yetim kız çocuğunun kalacağını söyledi. 

15 odadan oluşacak yetimhanenin bağışlarla yapılacağını anlatan Kan, vatandaşları bağışa davet etti.

Etiketler: ihh, yardım, suriye
Okunma Sayısı: 747
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı