"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Fitne ateşini dua ile söndürelim

03 Mayıs 2016, Salı
Ülkemiz ve çevremizdeki fitne tuzaklarının boşa çıkması, terör yangınının söndürülmesi, barış, huzur ve birliğin sağlanması için mi’rac gecesinde de dua edelim.

DUALARI DAHA DA ARTTIRMA VAKTİ

Regaib Gecesini ve Üç Aylara girişimizi, ülkemiz ve bölgemizde tahrik edilip tırmandırılan kanlı terer ve ayrılıkçılık fitnelerini söndürmek için fiilî ve kavlî duaları arttırma çağrısıyla karşılamıştık. Aynı çağrıyı Mi’rac Gecesi öncesinde de tekrarlıyoruz.

TERÖRÜN BERTARAF EDİLMESİ İÇİN

Son dönemde azdırılan PKK ve IŞİD terörünün kalıcı şekilde bertaraf edilebilmesi için, Bediüzzaman’ın iman hizmeti eksenli manevî cihad ve müsbet hareket prensiplerine dayalı metodunun hayatî önemini de bir kez daha kamuoyunun dikkatine sunuyoruz.

BU GECE 'MİRAÇ'

İslam âleminde “Allah’a yükseliş ve arınma” olarak kabul edilen Miraç Kandili, bu akşam Müslümanlar tarafından idrak edilecek. 

İslam âleminde “Allah’a yükseliş ve arınma” olarak kabul edilen Miraç Kandili, bu akşam Müslümanlar tarafından idrak edilecek. Miraç Kandili, Müslümanların büyük önem verdiği ve 8 Nisan’da başlayan “üç aylar”ın ilki Recep ayının 27’nci gecesine denk geliyor. İslam inancına göre, Hz.Muhammed (asm), Miraç gecesi, Allah’ın daveti üzerine Cebrail’in (as) rehberliğinde Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya, oradan semaya, yüce âlemlere ve ilahi huzura yükseldi. Hz. Muhammed (asm), yolculuğunda ‘’Burak’’ adlı binekle seyahat etti. Beş vakit namaz Miraç gecesi farz kılındı, Allah’a şirk koşmayanların cennete gireceği müjdesi de bu gecede verildi.

Mirac Gecesi'nin anlamı ve önemi nedir ve Mirac hadisesi nasıl gerçekleşmiştir?

Büyük İslam Alimi Bediüzzaman'ın 'İkinci bir Kadir Gecesi'olarak tarifleyerek ''Bu gece mümkün oldukça çalışmakla kazanç birden bine çıkar.'' ifadeleriyle önemine vurgu yaptığı Mirac gecesini ''Sizin Miracınızı tebrik ve Mirac Sahibinin (a.s.m.) sünnet-i seniyesine sizi ve bizi tam muvaffak eylemesine rahmet-i İlâhiyeden niyaz ediyoruz.'' sözleriyle tebrik ediyor.

Üstad Bediüzzaman Risale-i Nur'un birçok bölümünde Mirac Gecesi'nin hakikati, Mirac gecesinde gerçekleşen hadiselerin manaları, Mirac Gecesi'nin önemi ve Mirac Gecesi'nin izahı ile ilgili aklı, kalbi ve ruhu doyuran hakikatli izahlar yapıyor.

Devamını okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/mirac-gecesi-nin-anlami-ve-onemi-nedir-ve-mirac-hadisesi-nasil-gerceklesmistir_395550

 

Etiketler: mirac, mirac gecesi
Okunma Sayısı: 3724
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı