"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ford Otosan işçilerinin bekleyişi sürüyor

27 Mayıs 2015, Çarşamba 13:31
Kocaeli'de faaliyet gösteren Ford Otosan işçilerinin ücretlerinin artırılması talebiyle başlattıkları eylem sürüyor.

Ford Otosan Gölcük Fabrikası yakınında bulunan tır parkında kurdukları çadırda bekleyen bir grup işçi, Türk Metal Sendikası aleyhine pankartlar astı.

İşçilerden Hakan Cömert, eylemlerine 8 gündür devam ettiklerini belirterek, yağmur nedeniyle biraz sıkıntı yaşadıklarını kaydetti.

Talepleri karşılanana kadar mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Cömert, şunları söyledi:

"Şu an bize gelen herhangi bir görüşme talebi yok, bekliyoruz. Artık bir orta noktaya varılacaktır. Taleplerimizin uzlaşılmaz olduğunu bize söylüyorlar, bence teklifler gayet makul, çok uçlarda bir teklif istemiyoruz. Söylediğimiz teklifler ve aldığımız maaşlar, bir çok fabrikanın ortalamasının yine altında kalacak. Çalışırken saat ücretimiz ortalama 6 lira 30 kuruş. Bir arkadaşımızın evde ampulü patlıyor, markette ampulün fiyatı 8 lira 90 kuruş, marketteki bir ürünün fiyatından daha düşük çalışma saat ücretimiz var." 

AA

Okunma Sayısı: 1560
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı