"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Fransa'da bir gazete yöneticisi ifadeye çağrıldı

23 Mayıs 2019, Perşembe 18:53
Fransa İç İstihbarat Birimi (DGSI) Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un eski baş koruması Alexandre Benalla hakkında çıkan haberlerle ilgili Le Monde Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Louis Dreyfus'u ifadeye çağırdı.

Dreyfus ve Le Monde muhabiri Ariane Chemin’in, Benalla haberlerinde özel kuvvetler birimlerinden bir askerin kimliğinin açıklanmasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, 29 Mayıs’ta DGSI'de ifadeleri alınacak.

Benalla’nın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakın bir Rus milyarderin korunması için özel bir güvenlik şirketiyle anlaşma yaptığı iddialarıyla ilgili haberlerde Chokri Wakrim’in adı geçmişti.

Kendisini “Putin’in askeri” olarak tanımlayan söz konusu milyarder, Avrupa’da bir çok yargıç tarafından mafya ile bağlantılı olarak da değerlendiriliyor.

Fransız silahlarının Yemen'de kullanıldığına ilişkin gizli belgeleri yayınlayan gazeteciler hedefte

Öte yandan, Fransa'nın Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne sattığı silahların Yemen'de kullanıldığına dair haber yazan başka bir gazetecinin "ulusal güvenlik sırrını açığa çıkardığı" gerekçesiyle 28 Mayıs'ta DGSİ'ye ifadeye çağrıldığı belirtildi.

Fransa’da 3 gazeteci, geçen ay aynı gerekçeyle DGSİ'ye ifade vermişti.

Euronews Türkçe

Etiketler: Fransa, yönetici, gazete, ifade
Okunma Sayısı: 1047
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı