"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Fransa'dan Brexit hamlesi

16 Ocak 2019, Çarşamba 21:37
Fransa, İngiltere parlamentosunun Brexit anlaşmasını reddetmesinin ardından, anlaşmasız ayrılık ihtimaline karşı hazırlıklarını hızlandırdı.

Fransa'nın, İngiltere parlamentosunun hükümetin Avrupa Birliği (AB) ile vardığı birlikten çıkış (Brexit) anlaşmasını reddetmesinin ardından, anlaşmasız Brexit ihtimaline karşı hazırlıklarını hızlandırdığı bildirildi.

'Anlaşmasız Brexit ihtimali hiç bu kadar yüksek olmamıştı'

Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamada, İngiltere Başbakanı Theresa May'in AB ile vardığı Brexit anlaşmasının İngiliz parlamentosunda yapılan oylamada reddedilmesinin ardından, anlaşmasız Brexit ihtimalinin artık yüksek olduğu vurgulandı.

Anlaşmasız ayrılık senaryosunun gerçekleşmesi halinde bunun İngiltere için olumsuz, Fransa ve Avrupa için kötü sonuç doğuracağı belirtilen açıklamada, Fransa'nın anlaşmasız Brexit ihtimaline karşı hazırlıklarını hızlandırdığı bilgisine yer verildi.

Brexit ile ilgili yasa tasarısı

Fransa Ulusal Meclisinde bu hafta sonuna kadar Brexit ile ilgili yasa tasarısının oylanması bekleniyor. Tasarının anlaşmasız ayrılık ihtimaline karşı alınacak önlemleri içerdiği belirtildi.

Tasarıya göre, İngiltere'den alınan diploma ve sertifikalar İngiltere AB'den ayrıldığı tarihten itibaren 5 yıl daha geçerli olacak.

 

AA

Etiketler: Fransa, Brexit
Okunma Sayısı: 1026
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı