"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Fuat Sezgin dünyaya anlatılacak

06 Ocak 2019, Pazar 16:42
2019 yılının “Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı” olarak ilân edilmesiyle başlanan faaliyetler kapsamında Fuat Sezgin’in çalışmalarını dünyaya anlatmak amacıyla 70’ten fazla ülkede ve Birleşmiş Milletler çatısı altında özel faaliyetler yürütülecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Prof. Dr. Fuat Sezgin anısına Çatalca’da hatıra ormanı oluşturuldu. Cumhurbaşkanlığı Genelgesi’yle 2019 yılının “Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı” olarak ilân edilmesi üzerine ilk faaliyet İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirildi. İslâm Bilim Tarihi Araştırmacısı Prof. Dr. Fuat Sezgin anısına Çatalca’da hatıra ormanı oluşturuldu. İslâm Tarihi, İslâm Bilim ve Teknolojileri alanında önemli araştırmalara imza atan ve ardında büyük bir kültür hazinesini miras bırakan İslâm Bilim Tarihi Araştırmacısı Prof. Dr. Fuat Sezgin, 30 Haziran 2018 tarihinde vefat etmişti. 2018/6 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi’yle 2019 yılı “Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı” olarak ilân edildi. 

Hatıra ormanı oluşturuldu 

Yıl boyunca çeşitli faaliyetlerle anılacak Sezgin için ilk faaliyet İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi tarafından gerçekleştirildi. İBB Gençlik Meclisi üyelerinin katılımıyla Çatalca’nın Bahşayiş Köyü’nde “Prof. Dr. Fuat Sezgin Hatıra Ormanı” oluşturuldu. Yaklaşık 18 dönüm arazide 600 fidan toprakla buluştu. Ayrıca İBB Gençlik Meclisi bünyesinde kurulan özel çalışma grubu tarafından, Fuat Sezgin’in çalışmalarını dünyaya anlatmak amacıyla 70’ten fazla ülkede ve Birleşmiş Milletler çatısı altında özel faaliyetler yürütülecek.

İstanbul – Yeni Asya 

 

Haber Merkezi

Etiketler: Fuat Sezgin, bilim
Okunma Sayısı: 2174
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı