"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gazeteci Akif Beki: Yargısız infaz mangalarının suratında patlıyor

06 Mart 2018, Salı 21:00
Gazeteci Akif Beki, TSK’nın Afrin’e yönelik olarak başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı’nda şehit olan Abdullah Taha Koç’un babası Ahmet Koç’un cenaze töreninde verdiği fotoğrafı değerlendirdi. Beki, “O fotoğrafta bir yol bulup taşmış, yargısız infaz mangalarının suratında patlıyor işte” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde danışmanlık da yapan Karar yazarı Akif Beki, TSK’nın Afrin’e yönelik olarak başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı’nda şehit olan Abdullah Taha Koç’un babası Ahmet Koç’un cenaze töreninde verdiği fotoğrafı değerlendirdi. Beki, “Kimseye açamadığı bastırılmış duyguları, o fotoğrafta bir yol bulup taşmış, yargısız infaz mangalarının suratında patlıyor işte. ‘Alın da görün kim hainmiş, kim vatansever’ diyen sessiz bir ispat çığlığı o fotoğraf” dedi.

KHK’lı olduğu ortaya çıktı

Zeytin Dalı Harekâtı’nda şehit olan Abdullah Taha Koç’un babası Ahmet Koç’un, 2016 yılında kanun hükmünde kararnameyle (KHK) Konya Büyükşehir Belediyesi’nden ihraç edildiği ortaya çıkmıştı. Beki’nin “Şehit babası bize ne anlatıyor bu görselde?” başlığıyla (6 Mart 2018) yayımlanan yazısı şöyle: Dört askerin taşıdığı bayrağa sarılı bir tabutun önünde gururla dikilmiş, kabaran göğsünden kalbi her an fırlayacakmış gibi görünen, kabına sığmadığı her halinden belli bir şehit babası... O fotoğraf karesine, ilkin bir arkadaşım dikkatimi çekti. Daha ilk görüşte ‘fazla’ gelen bir duygusu vardı, hak vermiştim.

‘Beden diliyle bize bir şeyler demeye çalışıyor gibiydi’

Elleriyle arkaya doğru uzanıp tabutun iki ucundan tutmuş, şehit evladının naşını omuzluyordu. Ama şehit babası olmanın gururundan ‘fazla’sını anlatmak istiyordu sanki duruşu. Beden diliyle bize bir şeyler demeye çalışıyor gibiydi. Söze dökemediği, dilin ifadede aciz kaldığı, kadrajın almadığı, fakat açılacak kimse de bulunamayan bir şeyler. İçinde daha fazla bastıramadığı, bir sel taşkını gibi o görselde kendini dışavuran isyanın ne olduğu, neye olduğu ortaya çıktı. Artık sır değil, meğer Afrin Keltepe şehitlerimizden Abdullah Taha’nın babası Ahmet Koç, KHK ile işten atılanlardanmış. 2016’da Konya Büyükşehir Belediyesi’nden ihraç edilmiş. Bir daha da iade edilmemiş göreve. Anlam veremediğimiz, ne olduğunu çözemediğimiz gizemi buymuş meğer fotoğrafın. Bize gizli söylemek istediği ama yaşattığı karmaşık duygularla tokat gibi çarparak gözümüze soktuğu, kulağımızda çınlattığı gerçek buymuş. Gizemi artık faş oldu, mevzuyu biliyoruz. KHK ile ihraç sonrası, işini kaybetmekle kalmayıp hayatı allak bullak olmuş bir şehit babası var karşımızda. 

 

Haber Merkezi

Etiketler: akif beki, şehit ailesi
Okunma Sayısı: 6417
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Arif

    6.3.2018 23:41:12

    İftiraya uğrayarak işinden olan ama adli ve hukuka uygun idari soruşturması olmayanları iade etmeyenler zulme ortak olduklarının farkında değil mi?

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı