"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gazeteci Hayko Bağdat, Erdoğan'a hakaretten ifade verdi

01 Aralık 2015, Salı 18:06
Gazeteci Hayko Bağdat’a köşe yazısı nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret suçlamasıyla soruşturma açıldı.

Soruşturma kapsamında savcılığa ifade veren Bağdat, yazıda anlatmak istediğinin bazı siyasilerle yanlarında bulunan gazetecilerin oluşturduğu siyasi iklim ve nefret söylemini eleştirmekten ibaret olduğunu söyledi.

Bağdat’ın Taraf gazetesinde yayınlanan ve bir internet sitesinin de kullandığı “Ahmet Hakan’a inen yumruğun sebebi Recep Tayyip Erdoğan’dır.” başlıklı yazısı nedeniyle soruşturma açıldı. Erdoğan’ın avukatlarının şikayeti üzerine açıldığı belirtilen soruşturma kapsamında Bağdat, Cumhurbaşkanı'na hakaretle suçlandı.

Basın savcısı Emin Aydinç’e ifade veren Bağdat, “Söz konusu yazımda bazı siyasetçilerin ve onların yakınında bulunan medya organlarının yarattığı siyasal iklim, nefret ortamı gibi ortamlara sığınan bazı gazetecilerin bundan yararlanma noktasında kendileri hakkında yapılan eleştirilerden ibarettir. Yani genel anlamda bir eleştiridir. Eleştirinin asıl konusu Cumhurbaşkanı'ndan ziyade onların yanında bulunan gazetecilerdir.” dedi.

Yazıda Cumhurbaşkanı'ndan da bahsedildiğini ifade eden Bağdat, hakaret teşkil eden ifadeler bulunmadığını söyledi. Kişisel tespitleri ve eleştirileri bulunduğunu kaydeden Bağdat, takipsizlik verilmesini istedi. 

Bağdat’ın avukatı Sevgi Kalan Güvercin, Cumhurbaşkanı'na hakaretin ayrı bir madde olarak kişiye özel düzenlenmesinin AİHM kararlarına aykırı olduğunu vurguladı. Avukat Güvercin, yazının ifade özgürlüğü kapsamında kaldığını savundu. 

Öte yandan, Hayko Bağdat hakkında bir programda yaptığı konuşma nedeniyle de Erdoğan'a hakaretten soruşturma açıldığı, bu soruşturma kapsamında daha sonra ifade vereceği belirtildi. 

Okunma Sayısı: 2008
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı