"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gazetecilerden yeni inisiyatif: Ben Gazeteciyim

11 Temmuz 2016, Pazartesi 14:27
Bir grup gazeteci “Ben Gazeteciyim” adıyla yeni bir inisiyatif başlattı.

İnisiyatif halkın haber alma hakkını savunmak ve basın kuruluşları ile gazetecilere yönelik baskıları deşifre edip dayanışmayı büyütmek amacıyla yola çıkıyor.

Ben Gazeteciyim inisiyatifinin ilk etkinliği de 5 gün sürecek banner kampanyası. Gazetecilere yönelik baskıların artması, televizyonların karartılmak istenmesi, çok sayıda gazetecinin yanı sıra dayanışma gösterenlerin de tutuklanması üzerine bir araya gelen bir grup gazeteci, “Ben Gazeteciyim” adıyla bir inisiyatif başlatma kararı aldı. 

Nöbetçi Yayın Yönetmenleri tutuklanınca bir araya geldiler

Bu yılın Şubat ayında Haber Nöbeti’ni başlatarak çatışmalı bölgelerde görev yapan gazetecilerle birlikte habercilik yapan, Özgür Gündem gazetecisinin Nöbetçi Yayın Yönetmenliği kampanyası ile Hayatın Sesi televizyonunun Hayat kararmasın kampanyasına destek veren, İMC ve Can Erzincan televizyonunun yanı sıra birçok televizyonun TÜRKSAT’tan çıkarılması tehlikesi ile karşı karşıya olmasını farklı seslerin susturulmasına yönelik baskıcı bir tutum olarak değerlendiren gazeteciler Özgür Gündem’in 3 Nöbetçi Yayın Yönetmeninin tutuklanmasından sonra bir araya geldi. Gazetecilik mesleğinin etkin bir şekilde yapılması ve halkın haber alma hakkının savunulması için dayanışmanın varlığına dikkat çeken gazeteciler, ilk adım olarak da bir banner kampanyası için çalışmalara başladı.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1874
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı