"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gazetemiz yazarlarından Süleyman Kösmene: Kur’ân söndürülmez bir nur

27 Mayıs 2015, Çarşamba
Yeni Asya Okuyucuları’nın gerçekleştirdiği Hatay il pikniği Osmaniye Zorkun Yaylası Şenlik Tepe Piknik Alanı’nda gerçekleşti.

Gazetemiz yazarlarımızdan İlahiyatçı Süleyman Kösmene’nin katıldığı piknik yapılan dersle başladı. Kösmene, bu yıl ülke genelinde Bediüzzaman’ın gündeme taşındığını ve “Bir Tecdit Hareketi Risale-i Nur” temalı konferans, panel ve seminerlerle halkın dikkatinin Bediüzzaman ve Risale-i Nurlar’a çekildiğini ifade etti. 

Tecdit olayının, nübüvvet gibi her ikisinin, iki kudsî kurum niteliğini taşıdığını ifade eden Kösmene, “Nübüvvet vahiy kaynaklı, tecdit ve mücedditlik ise İlhami surette cereyan ediyor. Peygamberimiz’den (asm) sonra, bid’at, hurafe ve bozulmaya yüz tutan ümmetin hurafelerden arınması için her yüzyılda bir müceddid-i din gönderildi. Gelen her müceddid değişik sahalarda vazife icra etti” dedi.

Ahirzaman müceddidi Bediüzzaman Said Nursî’nin “Ben Kur’ân’ın sönmez ve söndürülmez bir nur olduğunu dünyaya isbat edeceğim” dediğini hatırlatan Kösmene, Üstadımız, bütün dünya süper devletlerinin maddî ve manevî gayretleri ile dinin yok edilmeye çalışıldığı yıllarda; İngiliz Müstemlekât Nazırının söylediği “Bu Kur’ân, İslâm elinde varken biz onlara hakikî hâkim olamayız. Bunun sükûtuna çalışmalıyız” dediğini işitti, gayrete geldi. Bu sözden yola çıkarak üstad Bediüzzaman Kur’ân’ın sönmez ve söndürülmez bir nur olduğunu dünyaya isbat etti” dedi. Hatay / Erol Sarı

Okunma Sayısı: 2631
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı