"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gaziosmanpaşa Belediyesi'nden Osmanlıca kursları

11 Aralık 2014, Perşembe 10:55
Gaziosmanpaşa Belediyesi Bilgi Evleri bünyesinde verilecek derslerle 10 bin öğrenciye Osmanlıca eğitimi verilmesi planlanıyor.

Gaziosmanpaşa Belediyesi Bilgi Evleri, pek çok alanda verdiği kurslara eklediği Osmanlıca dersi ile yeni bir projeyi hayata geçiriyor. ‘10 bin Osmanlı’ başlıklı proje kapsamında, toplam 6 merkezde 5. sınıftan başlayarak liseler dahil başvuran tüm öğrencilere Osmanlıca dersleri veriliyor. Proje kapsamında 10 bin öğrenciye Osmanlıca eğitimi verilmesi hedefleniyor.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, gençlerin tarihimizi daha iyi anlaması için Osmanlıca’nın gerekli olduğunu belirterek, “Tarihimize ait kitaplar ve arşiv belgeleri okunmayı ve anlaşılmayı bekliyor. Osmanlıca’nın öğrenilmesi eski eserlerin okunması ve anlaşılması açısından büyük önem arzediyor. Bilgi Evlerimizde vereceğimiz Osmanlıca derslerinin bu açıdan büyük bir eksiği kapatacağına inanıyorum” diye konuştu. 

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1921
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı