"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gazze’den Yeni Asya’ya teşekkür ziyareti

17 Mayıs 2018, Perşembe
Alfalah Yardım Derneği Yöneticisi Filistinli Ramadan Alhıssı, gazetemizi ziyaret etti.

Gazze halkı yardım bekliyor

Yeni Asya Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yavuyiğitoğlu ve gazetemizin çalışanlarıyla görüşen Alhıssı, Yeni Asya Vakfı ve Gazetemizin Filistin’e karşı duyarlığından dolayı plaket takdim etti. İstanbul Fatih’te bulunan Alfalah Yardım Derneği’nin çalışmalarını anlatan Alhıssı Filistin’de yaşanan son olaylardan dolayı üzüntülerini dile getirirken Gazze’ye ulaşacak yardımların önemine dikkat çekti. Gazze’de ciddî bir elektrik sorunu olduğunu dile getiren Alhıssı, hastanelerin bu sebeple kapatıldığını, en son iki hastanenin elekt- rik olmadığı için kapanmak zorunda kaldığını aktardı. Elektrik sorunun çözümü için jeneratörler kullanıldığını fakat bunlarında jeneratör yakıtı olmadığı için yeterli olmadığını söyleyen Alhıssı, bu ihtiyacın karşılanması için çalışmalar yaptıklarını bildirdi.

Müslüman ülkelerin sorumluluğu büyük

Gazze’de de bir dernekleri olduğunu belirten Alhıssı İstanbul’da da dernek açmak kararı verdiklerini ve Alfalah Yardım Derneği bu sebeple kurduklarını söyledi. Mısır’ın 3 ayda bir 2 gün kapıları açtığını belirten Alhıssı bunun Gazze’nin ihtiyaçları için çok yetersiz olduğunu söyledi. Fakir ve Muhtaç vatandaşlar için Ramazan kumanyası yardımı yaptıklarını söyleyen Alhıssı, Gazze’de en büyük ihtiyacın tıbbî malzemeye ulaşma olduğunun da altını çizdi. Filistin konusunda Müslüman ülkelerin duyarsızlığına dikkat çeken Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Yavuzyiğitoğlu, “Bu ülkeler samimi bir şekilde tavırlarını ortaya koysaydı, bu kadar tepkiye rağmen ABD büyükelçiliği Kudüs’e taşımak gibi bir riske giremezdi” dedi. Alhıssı, Yönetim Kurulu Başkanımız Yavuzyiğitoğlu’na Filistin’e yönelik duyarlılıkları için Filistinli kadınların el emeği olan Filistin atkısı ve bir plaket takdim etti.   

İstanbul – Ülker Yılmaz Caba 

Fotoğraflar: Murat Sayan - Yeni Asya

Etiketler: yeni asya, filistin, gazze
Okunma Sayısı: 2080
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı