"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Geleneksel Mersin pikniği yapıldı

30 Mayıs 2015, Cumartesi
Geleneksel Mersin Pikniği Kızkalesi yakınlarında bulunan Kumkuyu Gençlik Kampı’nda yapıldı. Bu yıl on ikincisi yapılan konuşmacı olarak araştırmacı-yazar Şemsettin Çakır katıldı. Mersin Yeni Asya Okuyucuları katıldı.

Şemsettin Çakır burada yaptığı sohbette “Hak ve Batıl” konusunu işledi. Çakır, “Cehaletten yakınan, neyin hak, neyin batıl olduğunu çoğu insanımız bilmiyor. Ey cehalet sen ne püsküllü bir belâsın. Nerede felâket işte sen oradasın” dedi. Çakır konuşmasına şöyle devam etti: “Bediüzzaman’a soruyorlar; İslâm’a galebe çalacak olursa, izin verecekmiyiz? yani, teslim olacak mıyız, teslim-i silâh edecek miyiz? diye. Üstadın cevabı: “Onlar İslâm’a galebe çalamaz. Sadece hurafelere galebe çalabilir.” Demek ki bugün Müslümanlar, hurafelerin esiri olmuş o hurafeler, mağlûb olunca Müslümanlar da mağlûb sayılıyor” diye konuştu. Hüseyin Küçükoğlu / Mersin

Okunma Sayısı: 1485
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı