"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gemi mürettebatı açlık grevinde

11 Kasım 2018, Pazar 18:50
İstanbul’da ‘tutuklu’ bulunan Rus gemisinin mürettebatı açlık grevine başladı.

Gemi kaptanı Bahman Bagirov, Sputnik’e verdiği demeçte, Haziran ayından beri İstanbul’da tutuklu bulunan Streamline kuru yük gemisi mürettebatının açlık grevi başlatarak, geminin sahibinden maaşlarının ödenmesini talep ettiklerini söyledi. On kişilik mürettebatın beş ay boyunca maaşlarını alamadıklarını belirten Bagirov, şu ifadeleri kullandı: “Mümkün olan her yere başvurduk, sonuç sıfır. Yasal sürecin maaşların ödenmesi önünde engel teşkil ettiği iddiası, gemi sahibi Akça Shipping’in bir mazeretidir. Şirket sahibi şu ana kadar bizimle iletişim kurmadı, yardımcısı Ceyhun Mardaliyev ise bizi kandırıyor.” Mürettebatın birikmiş beş aylık maaşını alma şansını kaybedeceği korkusuyla gemiden ayrılmadığını belirten kaptan Bagirov, gemi sahibi Akça Shipping’in mürettebata 90 bin dolar borcu olduğunu söyledi. Rostov’dan İstanbul’a onarım için giden kuru yük gemisi Streamline, önceki sahibinin yarım milyon dolarlık borcu dolayısıyla Haziran ayında tutuklanmıştı.

Okunma Sayısı: 1078
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı