"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Genç Doktor: Geleceğimize el koydular

28 Temmuz 2018, Cumartesi
KHK’lı Dr. Y. S, “Mesleğimizi yapamıyoruz. Sesimizi duyurabileceğimiz bir kanal yok. Sağlık Bakanlığı içerisinde bekletilen yüzlerce dilekçeyiz” dedi.

Türk Tabipleri Birliği’nin elindeki verilere göre 500 yeni mezun hekim atanamıyor. 15 Temmuz’un ardından çıkartılan KHK ile kamuda çalışacaklar için ‘öncesinde güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması tamamlanmalı’ zorunluluğu getirildi. Güvenlik soruşturması sonucumuzun ‘olumsuz’ olması gerekçesi ile Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kapsamında kura ile yerleşenler yerlere atanamadı. Güvenlik soruşturmasının yapılış biçimi, Sağlık Bakanlığı’nın yapısı, soruşturmayı değerlendiren komisyon, soruşturmaların ‘olumsuz’ sonuçlanmasına sebep olan “istihbarı nitelikte bilgiler” gibi pek çok tartışılması gereken noktaların var olduğu belirtildi.  İçinde bulunduğu durumu ve maruz kaldığı hukuksuzluğu feryat ederek anlatan Pratisyen Doktor Y. S. 6 senelik eğitimin hiçe sayıldığını belirtti. Doktor Y. S. yaptığı açıklamada şunları dedi: “Hakkımızda yapılan güvenlik soruşturmasının ardından devlet memuru olamayacağımıza karar verildi; fakat bu da yetmedi. Şimdi 6 senelik Tıp Eğitiminin ardından aldığımız diplomalarımız ile özel hastanelerde ve kurumlarda doktorluk yapmak istediğimizde karşımıza çıkan şu: “Siz Devlet Hizmeti Yükümlüsüsünüz”  yani Sağlık Bakanlığı hem bizi Devlet Hizmeti Yükümlülüğü ile yerleştiğimiz yerlere atamıyor; fakat aynı zamanda üzerimizdeki Devlet Hizmeti Yükümlülüğü’nü de kaldırmıyor. Bu durumda 6 senelik eğitim sonucunda aldığımız diploma fiili olarak işe yaramaz halde!” 

Bu cevabı vermişler!

Y. S.  yeni mezun olduğunu ifade ederken defalarca Sağlık Bakanlığı’na, Devlet Hizmeti Yükümlülüğünden muafiyetlerini talep etmek için gittiklerini CİMER aracılığı ile dilekçe yazdıklarını ve tek aldıkları cevabın şu şekilde olduğunu söyledi: “Şu anda 48. Maddeden (güvenlik soruşturmasına ilişkin KHK maddesi) dolayı atanmayanların devlet hizmeti yükümlülüğünden muafiyetlerini veremediklerini.” 

‘Aylardır bekliyoruz’

Pratisyen Dr. y.S. , “Bu Mart ayından beri böyle devam ediyor. Ve aylarca güvenlik soruşturmamızın sonuçlanmasını bekleyen bizler, şimdi de Hukuk Müşavirliği’nden gelip gelmeyeceği belli olmayan bir cevabı bekliyoruz. Mesleğimizi yapamıyoruz. İşsiziz. Aldığımız eğitim sonucunda hak ettiğimiz diplomamızı kullanamıyoruz. Ve 1 değil 2 değil en az 500 yeni mezun hekim bu durumda ve gün geçtikçe de artıyor” diye konuştu. 

Yetkililere seslendi

Seslerini duyurabilecekleri bir mercii olmadığını ifade eden Y.S. , “Diplomalarımız işe yaramıyor. Mesleğimizi yapamıyoruz. Başvuracağımız ve sesimizi duyurabileceğimiz bir kanal yok. Sağlık Bakanlığı içerisinde bekletilen yüzlerce dilekçeyiz. Mesleklerine, işlerine, geleceklerine el konmuş yüzlerce dilekçeyiz. Bu ülkede okumuş, yetişmiş, hekim olmuş insanlar sağlık hizmeti veremez halde. İşsizliğe terk edilmiş halde. Sesimizi duyan var mı?” diyerek yetkililere seslendi.

HABER: NETİCE KÜBRA GÖRENTAŞ

Etiketler: khk, doktor, mahkeme
Okunma Sayısı: 6320
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı