"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Genç işsizliği yüzde 41

19 Mayıs 2022, Perşembe 21:31
Bu yıl da gençler 19 Mayıs’ı işsizlik, hayat pahalılığı, gelecek kaygısı ve umutsuzlukla karşılıyor.

TÜİK ve DİSK Araştırma Merkezi (DİSK-AR) tarafından yapılan çalışmalar Covid-19 döneminin işgücü piyasalarında meydana getirdiği tahribattan en fazla gençlerin etkilendiğini ortaya koydu. TÜİK genç işsizliğini 2022 ilk çeyreğinde yüzde 21 olarak açıkladı.

DİSK-AR’ın “19 Mayıs’a Özel Genç İşsizliği Bülteni”ne göre ise 15-24 yaş arası genç nüfusta geniş tanımlı işsizlik yüzde 41 ile  2 milyon 300 bine ulaştı. Her dört gençten biri ise ne eğitimde ne istihdamda yer alıyor.

“Türkiye’de genç işsizliği dünyada ön sıralarda” ifadelerinin yer aldığı DİSK’in bülteninde yükseköğrenim mezunu gençlerin asgari ücretli çalıştırıldığı vurgulandı. Bültende “İş aramaktan vazgeçen, iş bulmaktan ümidini kesen ve işgücü dışına çıkan gençlerde hem dar hem geniş tanımlı işsizlik oranı artmaya devam ediyor” denildi.

Etiketler: genç, işsizlik
Okunma Sayısı: 1223
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Gültekin

    20.5.2022 10:33:53

    Bu güzelim, bereketli topraklara sahip, cennet gibi vatanda, gençlerimiz işsiz veya aç kalıyorsa, buna sebep dünya malına doymayan aç gözlü, doyumsuz iş adamıyım diye dünya malına sarılanlar yüzündendir. Biz bir vatandaş olarak, işsiz ve aç kaldım ifadelerinden utanır hale geldik. Bu devlette yaşayan bütün gençlere, iş, aş, ekmek vermek hiç de zor iş değildir, yeter ki siyasi irade bunu istesin.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı