"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Genç Said'ler Ankara'da buluştu

29 Nisan 2018, Pazar 14:01
9. Risale-i Nur Gençlik Kongresi, bugün Ankara’da yapılan programla sona erdi. İki gündür 200’e yakın gencin katıldığı masa çalışmaları sonucunda belirlenen deklarasyonlar kamuoyuyla paylaşılırken, gençler Kongre’ye katılan misafirler tarafından başarılı çalışmaları dolayısıyla tebrik edildi. Programa Ankara’dan ve Türkiye’nin çeşitli illerinden yoğun ve coşkulu bir katılım oldu.

9. Risale-i Nur Gençlik Kongresi’nin masa çalışmaları dün yapıldı. 34 farklı ilden gelen 200’e yakın gencin katılımıyla istifadeli bir çalışma yapıldı. “Risale-i Nur’a göre hürriyet ve demokrasi ekseninde İslâm kardeşiliği ve dünya barışı” konulu masa çalışmaları sonuçlarının da sunulacağı Nazım Hikmet Kongre Merkezi’nde saat 13.30’da başlayan ve büyük bir istifadeye ve coşkuya vesile olarak nice nurlu programlarda buluşabilmek dua ve temennileriyle sona eren 9. Risale-i Nur Gençlik Kongresi sosyal medya üzerinden de canı yayınlandı.

9. Risale-i Nur Gençlik Kongresi...

Program İçeriği:

*Sinevizyon

*Konferans

*Şiir

*Deklarasyonlar

*Karikatürlerle İslâm Kardeşliği

*Müzik Dinletisi

*Kum Gösterisi

*Tiyatro Gösterisi

***

Ankara’da gençlerin günü: Genç Said’lerin gündemi hürriyet, barış ve kardeşlik

Genç Said ve Saide’ler dün Ankara’da “Risale-i Nur’a göre hürriyet ve demokrasi ekseninde İslâm kardeşliği ve dünya barışı”nı konuştular.

Yeni Asya Gazetesi ve Risale-i Nur Enstitüsü’nün organize ettiği, “Risale-i Nur’a göre hürriyet ve demokrasi ekseninde İslâm kardeşiliği ve dünya barışı” konulu 9. Risale-i Nur Gençlik Kongresi’nin masa çalışmaları dün yapıldı. 34 farklı ilden gelen 200’e yakın gencin katılımıyla istifadeli bir çalışma yapıldı.

İslâm Kardeşliği ve Dünya Barışı” teması altındaki belirlenmiş olan alt başlıklarla 5 ayrı masada yapılan çalışmalarda dünya barışının nasıl sağlanabileceği yolunda fikir alış verişi yapıldı. Ankara’da hanımlar ve erkeklerin ayrı mekânlarda gün boyu yaptıkları çalışmalar sonucu 5 ayrı masanın sonuç bildirileri hazırlandı.

Devamını okumak için tıklayınız:

Ankara’da gençlerin günü: Genç Said’lerin gündemi hürriyet, barış ve kardeşlik

***

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 2852
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı