"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Genç Saidler'den rahatsız oldular!

08 Mayıs 2017, Pazartesi 16:15
Yeni Asya Gazetesi ve Risale-i Nur Enstitüsü’nün organize ettiği “8. Risale-i Nur Gençlik Kongresi,” Ankara’da yapılan gençlik şöleniyle sona erdi. Programa Ankara’dan ve Türkiye’nin çeşitli illerinden yoğun ve coşkulu bir katılım oldu. “Bediüzzaman Said Nursî’ye göre hukukun üstünlüğü ve adalet ekseninde din, devlet ve cemaat ilişkileri” konulu 8. Risale-i Nur Gençlik Kongresi, Ankara’da yapılan “Risale-i Nur Genç Şöleni” programıyla sona erdi.

8.’si düzenlenen Risale-i Nur Gençlik Kongresi masa çalışmlarıyla başladı. Üniversiteli gençlerin masa çalışmalarında ağırlıklı olarak ‘adalet’ konusu işlenirken, “CEMAATLER TOPLUMUN MANEVî KALELERİDİR” sonucuna ulaşıldı.

Haber Sol'da yer alan ve “Risale-i Nur Genç Şöleni”ni konu edinen bir haber; ''CHP'li belediyenin kültür merkezinde 'Genç Said Nursiler' buluşması!'' başlığıyla verildi ve ilgili haberde, Büyük İslam Alimi ve Mütefekkiri Bediüzaman Said Nursi'nin bir Kur'an tefsiri olan ve 50'den fazla dünya diline çevrilen Risale-i Nur eserlerini okuyan ve istifade eden 7'den 77'ye milyonlarca talebesini de rencide edecek şekilde "Genç Saidler Buluşuyor" sloganıyla duyurusu yapılan etkinlikte Said Nursi propagandası yapıldı.'' ve "Cemaatler toplumun manevi kaleleridir" vurgusu yapıldı. Cemaat övgüsünün sıklıkla dile getirildiği etkinlikte, "Türkiye'yi doğru anlamak için cemaatleri doğru anlamak gerekir" şeklinde bilim ve hukuk dışı kimi ifadeler kullanıldı'' tepki çeken ifadeler kullanıldı. 

İlgili haber şu şekilde:

Ankara'da CHP'li Yenimahalle Belediyesine ait ve Nâzım Hikmet'in adını taşıyan Kongre ve Sanat Merkezi, hafta sonu Said Nursi ve Risale-i Nur propagandasına ev sahipliği yaptı. 

"Genç Saidler Buluşuyor" sloganıyla duyuruesu yapılan "8. Risale-i Nur Gençlik Kongresi", CHP'li belediyeye ait salonda gerçekleşti. Said Nursi ve Risale-i Nur propagandasının yapıldığı etkinlikte, "Cemaatler toplumun manevi kaleleridir" vurgusu yapıldı. Cemaat övgüsünün sıklıkla dile getirildiği etkinlikte, "Türkiye'yi doğru anlamak için cemaatleri doğru anlamak gerekir" şeklinde bilim ve hukuk dışı kimi ifadeler kullanıldı. 

***

Konuyla ilgili içerikler:

Yapılan masa çalışmaları bildirilerini okumak için tıklayınız:

Genç Saidler Ankara’da buluştu: ''Cemaatler toplumun manevi kaleleridir''

Okumak için tıklayınız:

Genç Saidler, şahs-ı manevîde kenetlendi

***

Aynı, temelsiz ve çirkin iddialar...

Üniversiteli gençlerin masa çalışmalarında ortak akıl ve fikir alışverişleri ve hakikate ulaşmak amacıyla yaptıkları tartışmalar neticesinde "Cemaatler toplumun manevi kaleleridir" yönündeki tesbitlerin; ''bilim ve hukuk dışı'' gibi anlamsız ve temelsiz şekilde eleştirildiği Haber Sol'da yer alan ve tepki çeken haberin içeriğine cevap olarak Bediüzzaman Said Nursi, Risale-i Nur, Nurculuk, Nur Talebeleri ve Cemaatler hakkında Yeni Asya yazarları tarafından daha önceden kaleme alınan önemli makaleleri istifadenize sunuyoruz:

Asr-ı Saadetin nurlu atmosferinin asrımıza yansıması: Nûr Talebeleri

Sâhil-i selâmet olan Dârüsselâma Ümmet-i Muhammedi'yeyi (a.s.m.) çıkaran bir Sefine-i Rabbâniyede çalışan hademeler olan Risale-i Nur Talebeleri'nin nurlu vasıflarından bazıları...

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/asr-i-saadetin-nurlu-atmosferinin-asrimiza-yansimasi-nur-talebeleri_357631

***

Bediüzzaman: İradenizi kimseye ipotek etmeyin

“Velâyetin [evliyalığın], şeyhliğin, büyüklüğün şe’ni [gereği] tevazu ve mahviyettir, tekebbür [büyüklenme] ve tahakküm değildir. Demek, tekebbür eden sabiyy-i müteşeyyihtir [şeyh taklidi yapan çocuktur], siz de büyük tanımayınız.”

Bu tavsiyelerin gereğini usulünce yerine getiren bireylerden oluşan bir toplulukta, cemaatin bireyi ezmesi gibi bir durum yaşanabilir mi?

Devamını okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/kazim-gulecyuz/bediuzzaman-iradenizi-kimseye-ipotek-etmeyin_406008

***

Nurculukta “devleti ele geçirme” hedefi yok

Oysa cemaatler, hele “İttihad-ı Muhammedî” tarifini Kàlû Belâ’dan kıyamete kadar gelmiş ve gelecek tüm Müslümanları kapsayan bir çerçeveye dayandıran Bediüzzaman’ın öncüsü olduğu Nur cemaati, Karaman’ın tasnif ve nitelemelerine sığmayan yapısıyla özel bir yere sahip.

Öyle ki, Karaman’ın şu değerlendirmeleri Nur cemaati için asla geçerli değil:

Devamını okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/kazim-gulecyuz/nurculukta-devleti-ele-gecirme-hedefi-yok_406745

***

Cemaatlerin işi devlet idaresi değil

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, gündemdeki cemaat-devlet konusuyla ilgili bir yazısında şunları ifade etmiş:

Devamını okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/kazim-gulecyuz/cemaatlerin-isi-devlet-idaresi-degil_406628

***

Bu kitaplar mutlaka okunmalı

Gülen hareketiyle irtibatlı olduğu söylenen kadroların, başta Fethullah Gülen olmak üzere şimdi de darbecilikle suçlandığı bir süreçte, konunun bütün cemaatleri hedef alan bir strateji çerçevesinde genişletilerek farklı noktalara doğru götürülmek istendiği gözlenirken, bu meselelere farklı boyutlarıyla ışık tutan iki kitabımızın özellikle şu günlerde dikkatle incelenmesini, evvelce okumuş olanlar tarafından tekrar mütalâa edilmesini ve mümkün olan herkese ulaştırılarak okutulmasını tavsiye ediyoruz.

Genel Yayın Müdürümüz Kâzım Güleçyüz’ün imzasını taşıyan bu kitaplardan biri Cemaatler ve Toplum-Siyaset-Devlet; diğeri Cemaat ve İktidar ismiyle yayınlanmıştı.

Devamını okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/yeni-asya-dan-size/bu-kitaplar-mutlaka-okunmali_406199

***

Cemaatler ve siyaset - ticaret

Diyanet İşleri eski Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu’nun “Tarikat ve dinî cemaatleşme günümüzde Müslümanların dindarlığını güzelleştirme çabasından ekonomik çıkar ilişkisine, siyaset projesine, sosyal örgütlenme modeline dönüştü” kanaatini aktarmıştık.

Bazı cemaatler açısından aynı neticeye biz de ulaşmış ve şöyle demiştik:

Devamını okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/kazim-gulecyuz/cemaatler-ve-siyaset-ticaret_406394

***

Kur'an-ı Hakim'i en güzel şekilde tarif eden tefsir Risale-i Nur'dur

Mu'cizât-ı Kur'âniye Risalesi olan 25. Söz'e Bediüzzaman Hazretleri;

''Elde Kur'ân gibi bir mu'cize-i bâki varken, 
Başka burhan aramak aklıma zâid görünür. 
Elde Kur'ân gibi bir burhan-ı hakikat varken, 
Münkirleri ilzam için gönlüme sıklet mi gelir?''
 şeklindeki veciz ifadelerle başlıyor.

Ve gençliğinde yaşadığı bir hatıra bu noktada oldukça dikkat çekicidir. Şöyle ki; İngiltere'nin Sömürgeler Bakanı Gladstone'un Avam Kamarasında yaptığı konuşmada elinde bir Kur'ân-ı Kerîm'le kürsüye gelerek,“Bu Kur'ân Müslümanların elinde bulunduğu müddetçe, biz onlara hâkim olamayız. Ne yapıp yapıp, bu Kur'ân'ı sukut ettirip ortadan kaldırmalıyız. Yahut da Müslümanları ondan soğutmalıyız” diyordu.

Devamını okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/kur-an-i-hakim-i-en-guzel-sekilde-tarif-eden-tefsir-risale-i-nur-dur_365091

***

Bediüzzaman'ın enfes tarifleriyle Hz. Muhammed Aleyhissalatu Vesselam

Müceddîd-i Ahirzaman ( Ahirzaman Müceddidi) olan Büyük İslam Alimi Bediüzzaman Said Nursi, Müceddîd-i Elf-i Sânî (İkinci bin senesinin müceddidi) olan Büyük İslam Alimi İmam-ı Rabbani'nin ''Ben sözlerim Muhammed'i (a.s.m.) övmüş, güzel göstermiş olmadım; aksine Muhammed Aleyhissalâtü Vesselâmdan bahsetmekle sözlerimi güzelleştirmiş oldum.'' şeklindeki güzel sözlerine Risalet-i Ahmediyeye dair olan 19 Söz'de yer veriyor ve ekliyor ''Evet şu söz güzeldir. Fakat onu güzelleştiren , güzellerin güzeli olan evsaf-ı Muhammediyedir.

Devamını okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/bediuzzaman-in-enfes-tarifleriyle-hz-muhammed-aleyhissalatu-vesselam_364606

***

Risale-i Nur’a saldıranlara acıyın!

Son günlerde umulmadık şekilde Risale-i Nur eserlerine ve onun müellifi Üstad Bediüzzaman Said Nursî Hazretlerine saldıranları görüyoruz. İnsafsız müfterilere elbette verilecek cevaplar vardır ve zaten veriliyor.

Devamını okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/faruk-cakir/risale-i-nur-a-saldiranlara-aciyin_408420

***

Siz üfledikçe Risale-i Nur parlar

Kur’ân’ın hakikatli bir tefsiri olan Risale-i Nur’un bu millete ve bu memlekete yaptığı hizmeti anlamak için insaflı olmak yeterlidir.

İmanları kurtarmak için yola çıkan Bediüzzaman Said Nursî Hazretleri, Risale-i Nur adlı eserleriyle inançsızlığın belini kırmıştır. Neticede bu eserler takdir edilmiş ve inşaallah kıyamete kadar istifadeye medar olacaktır.

Devamını okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/faruk-cakir/siz-ufledikce-risale-i-nur-parlar_359944

***

..Ve Nurcular ise

İhvan-ı Müslimîn ile Nurculuk kıyaslamasına devam ile, Cemaat ve cem’iyet ikileminde kalmış hamiyetperverlere, ittihad-ı İslâm yolunda maddî-manevî cihad tercih sadedinde..

Devamını okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/omer-faruk-ozaydin/ve-nurcular-ise_395404

***

Bediüzzaman’ın tavsiyelerine uyulmayınca...

Derler ya ” bazı şeylerin şuyuu vukuundan beterdir.” Evet aslı olsun veya olmasın toplumda kabul görmüş, temayüz etmiş şahıs veya cemaatler hakkında yapılacak olan isnat ve suçlamalar dahi bazı şüphe ve istifhamlara sebep olur ve fena izler bırakır.

Yapılan itham ve isnatların doğru veya yalan olması bu neticeyi değiştirmez.

Devamını okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/huseyin-gultekin/bediuzzaman-in-tavsiyelerine-uyulmayinca_408320

***

Millî Mücadele’de Büyük İslam Alimi Bediüzzaman Said Nursî...

Millî Mücadele dâvâsı için büyük hizmetleri görülen gönüllü irşatçılardan biri de kuşkusuz Bediüzzaman Said Nursî’dir. 1 Bir asra yakın ömrünün önemli bir kısmını inandığı dâvânın mücadelesine adayan Bediüzzaman’ın kimliği ve taşıdığı misyon dikkate alındığında, Millî Mücadele’deki belirleyici rolü ve bu hareketin seyrine olan etkisi açık bir şekilde ortaya çıkacaktır.

Devamını okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/milli-mucadele-de-buyuk-islam-alimi-bediuzzaman-said-nursi_408464

***

Hiçbir mezhep ve cemaat, İslâm’ı temsil edemez!

Kafası, “yalancı, gaddar, menfaat üzerine dönen canavar siyasetle” bozulmuş fanatik aliller veya “ehl-i dünyanın hafiye/ajan/casus ve propagandacıları” (ki bır kısmı müstear, takma isimlerle Nurcu ve dindar görünerek) sağda-solda, “Yeni Asya Nurcu olamaz, Nurculukla bir alâkası yoktur ve Nurculuğu temsil edemez, gerekli işlemler başlatılması lâzım” gibi hezeyanlar ederek-akıllarınca ispiyonluyor, jurnalliyor…

Devamını okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/ali-fersadoglu/hicbir-mezhep-ve-cemaat-islam-i-temsil-edemez_407435

***

Bütün darbelere karşı çıkan tek gazete Yeni Asya'dır

Yeni Asya Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yavuz Yiğitoğlu, "Türkiye’de bugüne kadar yapılmış bütün darbelere karşı çıkan tek gazete Yeni Asya’dır. Yeni Asya cemaati her türlü darbenin karşısındadır, demokrasiden yanadır" dedi.

Devamını okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/roportaj/butun-darbelere-karsi-cikan-tek-gazete-yeni-asya-dir_405920

***

Her duruşun bir bedeli var

Yavuzyiğitoğlu, Yeni Asya gazetesinin bütün yayın hayatı boyunca gösterdiği prensipli, hakkaniyetli, doğru duruşunun bedelini ödediğini belirterek, “Doğru bir duruşla hakkı seslendirmek zordur” dedi.

Devamını okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/roportaj/her-durusun-bir-bedeli-var_406018

***

Tam demokrat mihenk taşı: “Yeni Asya”

Yeni Asya ne zamanki bir mesele hakkında bir fikir beyan eder ardından eleştirilerin ve adeta topa tutulmanın ardı arkası gelmez. Bu durum, ta ki o meselenin hakikatinin Yeni Asya’nın söylediği gibi olduğu anlaşılıncaya kadar devam eder. Tarih tekerrürden ibarettir ve biz bunları defaatle yaşadık-yaşıyoruz.

Devamını okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/akif-arslan/tam-demokrat-mihenk-tasi-yeni-asya_406201

***

Benim adım Yeni Asya

Ben ki kanaat maaşıyla, tiraj kaygısı olmayan bir gazetede çalışırken; binler dolarla, promosyon gazetelerinde purosunu tüttüren, plazalarda arz-ı endam eden gazetecilerle boy ölçerim.

*Bu enaniyet asrında şahıs ne kadar dahi de olsa, ehl-i dalâletin şahs-ı manevisi karşısında mağlûp düşebilir. Mehdi’nin; iman-şeriat-hayat vazifelerini tersten okumayıp, bu zamanın en mühim vazifesi imandır derim.

EMRET PAŞAM DEMEDİM

*Onlar ki her darbeye paşam derler, İyi ki gelmişsiniz, bunlar anarşiyi bitiremedi, hoş gelmişsiniz ağam derler. Önce işim-aşım gelir, siz ne emredersiniz başüstüne derler.

Ben ki acar bir gazeteciyim millet derim.

*Bu 12 Eylül Anayasası bizi 30 sene idare etmemeli. 12 Eylül 470+ 28 Şubat 30=500 gün gazetemin kapatılmasını netice veren;  “Hayır, mavi güzeldir” derim.

*”No, No” siyasiler yasaklansın diyenlere, yasaklar kalksın “Evet, Evet” derim. 

* Herkese ve her cemaate eşit mesafede, dalâlette olmamak kaydıyla dost olurum.

Haydar Ağa dediklerinde de itiraz ettim. Şimdi de Haydo demelerine. İfrat ve tefrit her ikisi de aldatıcıdır. Hadd-i vasatı ihtiyar eder, Haydar derim. 

Devamını okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/omer-faruk-ozaydin/benim-adim-yeni-asya_408228

***

Geçen yıl gerçekleştirilmiş olan coşkulu programa da ilgi büyüktü...

Risale-i Nur Enstitüsü’nün organize etttiği, “Doğru İslâmiyet ve İslâmiyete Lâyık Doğruluk” konulu 7. Risale-i Nur Gençlik Kongresi, Ankara’da yapılan programla sona erdi. Programa Ankara’dan ve Türkiye’nin çeşitli illerinden yoğun bir katılım oldu.

Devamını okumak için tıklayınız:

Genç Saidler Üstad'a “sadakte” dedi 


***

Panelimiz coşkulu katılımla gerçekleşti

***

Konuyla benzer içerikler:

Risale-i Nur’u niçin çok okumalıyız, Risale-i Nur, neden bu asra bakan bir tefsirdir?

Risale-i Nur eserleri, muhtevası, telif ediliş tarzı, dili ve düzeni itibariyle diğer İslâmî eser ve tefsirlerden farklıdır.

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/suleyman-kosmene/risale-i-nur-u-nicin-cok-okumaliyiz_414017

Mehmet Akif: En büyük âlim odur ki; İşaratü’l-İ’caz’ı anlasın...

Mehmet Akif Ersoy'un Büyük İslam Alimi Bediüzzaman Said Nursi ve Kur'an-ı Hakim'in hakikatli ve nurlu bir tefsiri olan Risale-i Nur Külliyatı ile ilgili değerlendirmeleri Risale-i Nur'un muhteva ve mesajının anlaşılması noktasında oldukça önem taşımaktadır.

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/mehmet-akif-en-buyuk-alim-odur-ki-isaratu-l-i-caz-i-anlasin_419602

Doğru İslâmı anlama projesi: Medresetü’z - Zehra

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/halil-elitok/dogru-islami-anlama-projesi-medresetu-z-zehra_389766

Din ve fen ilimlerinin birlikte okutulduğu bir Bediüzzaman Üniversitesi

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/din-ve-fen-ilimlerinin-birlikte-okutuldugu-bir-bediuzzaman-universitesi_370309

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 8580
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Emre gören

    9.5.2017 11:21:43

    Ne ilktir bu ne de son olacak. Kıyamete kadar birileri aleyhte olacak. Ama kervan yolunda Elhamdülillah

  • Abdullah TUNÇ

    9.5.2017 10:15:32

    Risale-i Nur gençlik kongresinin proğramının, Nazım Hikmet Kongre ve sanat merkezinde gerçekleştirilmesine izin verdiği için CHP'li Yeni mahalle Belediyesine teşekkür ediyoruz.Bu işin feleğinin ters tarafını yazmayacağım.Ama tarihe bir garabet olarak geçtiği de bir reealitedir.Sol cenahtan olan tepkiler ayrı bir garabet. Bu kongrenin hukuk ve ilimle bir ilgisinin olmadığı yazıyorlar.Bu kongrenin,ilme ve hukuka aykırı olan tarafları nelerdir?Yazsınlar ki aydınlanalım. Öyle anlaşılıyor ki; işi araştırmadan,peşin fikir ve düşünce ile taassubi bir tavırla eski kronikleşmiş bir muhalefet saikasiyle karşı çıkıyorlar.Yahu, ilim,teknik ve teknolojinin baş döndürücü bir hızla ilerlediği bir zamanda,gençliğimizi maddi,manevi tehlikelerden koruyacak,vatanına,milletine faydalı birer uzuv haline getirecek bir sosyal ve kültürel faaliyete karşı çıkmak,karalamak kime ne kazandırır.Gençlik Kongresini çok yönlü müspet manada eleştirebilirsiniz.Bu barış ve kardeşliğe hizmet eder...

  • Nursi Tilmiz-i Nursi

    8.5.2017 22:30:52

    Erbab-ı kemali çekemez nakıs olanlar, Rencide olur dide-i huffaş ziyadan

  • Ahmet Turabi

    8.5.2017 21:42:30

    Bediüzzaman hazretlerinin tasarrufunun delili olarak değerlendirelim ve şükredelim.

  • Toygar

    8.5.2017 16:42:00

    Bunlar nasıl sosyalist ben anlamıyorum. Sosyal bilimler konusunda sınıfta kalmışlar. Sosyal bilimleri coğrafya zanneden garipler! Basiretsizlik başka şeydir, garez ve nifak başka. Bunlar hem basiretsiz, hem garazkar, hem de nifak ekmekte mahirler! Kendiniz dine muhalif olabilirsiniz ama cemaatlerin varlıklarını sorgularken bari edepli olsanız, olmaz mı? Yanlış olduğunuzu anlamak isterseniz toplum bilim okuyun biraz derim. Bu ilmi bir açıklama ve izahat olarak yetsin, şimdilik!

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı