"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gencin kalkanı: Aile

26 Temmuz 2018, Perşembe 01:57
Madde bağımlılığıyla mücadelede ailenin rolünün büyük olduğuna dikkat çeken YEDAM görevlileri ‘el ele vererek başaracağız’ dedi ve yeni protokole imza attı.

Madde bağımlılarına ve yakınlarına ücretsiz psiko-sosyal ve rehabilitasyon desteği veren YEDAM’ları (Yeşilay Danışmanlık Merkezi) kapsayan uygulama modeli, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı uyuşturucu bağımlılarına destek veren Sosyal Uyum Birimlerinde gerçekleşiyor. Yeşilay ve Bakanlık arasında imzalanan protokol ile Sosyal Uyum Birimlerinde YEDAM Modeli uygulanacak. Bağımlılıkla mücadele kapsamında önemli bir adım olan bu iş birliği neticesinde Yeşilay; Türkiye genelinde 40 Sosyal Uyum Biriminde bağımlılık alanında uzman psikologları istihdam ederek, şahıs ve ailenin bağımlılık sorununa karşı çözüm sunacak.

El birliği ile mücadele

Yeşilay’ın uzman psikologlar, sosyal hizmet uzmanları ve rehabilitasyon destekleri ile bağımlıların YEDAM’larda hayata kazandırıldığını belirten Prof. Dr. Mücahit Öztürk, “Merkezlerimizde tedavi dışında hobi ve meslekî gelişim atölyelerimizle de bağımlı danışanların sosyal uyumlarını geliştiriyoruz. YEDAM, aileyi de tedaviye dahil eden ve aileye de psiko-sosyal destek veren bir sisteme sahip. Raporlarımızda da gördük ki, ailenin, özellikle babanın rolü, bağımlının hayata kazandırılmasındaki başarı oranını yükseltiyor. YEDAM’da ailelerin 3 ve daha fazla görüşmeye katılması bağımlının temiz kalma oranını yüzde 41 olarak arttırdığı görülmüştür.” sözleriyle YEDAM’ın bu anlamda çok başarılı işleyen bir sistem ve sürece sahip olduğunun altını çizdi.

Ailelere umut olacağız

Bu projeye çok inandıklarını ve karşılığını Türkiye genelinde görmeye başladıklarını belirten Prof. Dr. Öztürk, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığıyla imzaladığımız bu protokolle, Bakanlığın toplam 40 Sosyal Uyum Biriminde kademeli olarak YEDAM modeli uygulamaya geçirilecek. Bu merkezlerin bağımlılık alanın uzman klinik psikologlarını Yeşilay istihdam edecek. Merkezlerin takibini yapacağız, 40 ilimizde ailelere umut olmaya devam edeceğiz. Bu iller merkezi iller, yani çevre illerden de rahat ulaşılabilir konumda. Bu anlamda ihtiyaç duyulan her yerde olmak bizim için mutluluk verici,” dedi.

Etiketler: yeşilay, aile
Okunma Sayısı: 1773
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı