"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gençler risk almaktan korkmuyor

23 Kasım 2014, Pazar
Üniversite gençliğinin girişimci ruhu araştırıldı. Araştırma sonuçları gösteriyor ki; gençler risk almayı seviyor.

Üniversite gençliğinin girişimci ruhu araştırıldı. Araştırmadan ilginç sonuçlar çıktı. Araştırma üniversite gençliğinin patron olmak istediğini, iş konusunda maceradan korkmadığını, risk almayı sevdiğini ve lider ruha sahip olduğunu ortaya koydu.

Girişimcilik Haftası bütün dünyada olduğu gibi  Türkiye’de de farklı faaliyetlerle kutlanıyor. Turgut Özal Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Hidayet Tiftik ile Dicle Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Zincirkıran üniversite öğrencilerinin girişmcilik özellikleri ve düzeylerini ortaya koymak için kolları sıvadı. Ankara’da 392 üniversite öğrencisi üzerinde yapılan araştırmadan üniversite gençliğinin girişimci duruşuna ilişkin önemli sonuçlar çıktı.

GENÇLER PATRON OLMAK İSTİYOR

Ankete katılanların yüzde 77’si ‘kendi işini kurabileceğini’ belirterek adeta patron olmak istediğini ifade etti. Katılımcıların yüzde 76’sı, ‘işten zorunlu ayrılmak durumunda kaldığında kendisine yeni seçenekler oluşturabileceğini’ belirtti. İş konusunda mecarayı seven bir sonuç çıkacak şekilde ‘denemediklerimi denemekten çekinmem’ diyen üniversitelilerin oranı yüzde 78 olarak gerçekleşti.

RİSK ALIYOR, ALAN AÇIYOR

Katılımcıların yüzde 79’u ‘kendimde farklı işler yapabilecek enerjiyi hissederim’ cevabını verirken, ‘Yeteneklerimi uygulayabilecek alanlar oluştururum’ diyenlerin oranı yüzde 75.5 olarak belirlendi. Araştırma risk almaktan çekinmem diyen üniversitelilerin oranını yüzde 77.8 olarak tesbit ederken, geleceği görerek hazırlık yaparım diyenlerin oranını ise yüzde 75.8 şeklinde tespit etti.

YENİLİKÇİ, LiDER RUHLU VE İTİRAZ EDİYOR

Araştırma gençlerin yenilikçi ve eleştirel yönünü inceledi. Katılımcıların yüzde 75’8’i ‘yeni birşeyleri denememe imkân veren projeler üzerinde çalışmayı severim’ dedi. Üniversitelilerin yüzde 77.5’i ise ‘eski fikirlere ve uygulamalara meydan okumayı ve daha iyilerini araştırmayı sevdiğini’ belirtti. Üniversitelilerin yüzde 79.8’i bir işte ya da uygulamada liderliği ele almaktan çekinmeyeceğini aktardı.

DEĞiŞiME VE HATAYA AÇIK 

Araştırma üniversitelilerin yeni konularla ilgilendiğini belirledi. Yüde 77.2’lik bir oran ‘yeni bir bakış açısına imkân sağlayan proje ve işlerle uğraşırım’ dedi. Araştırmaya göre gençlerin yüzde 68’i üzerinde çalıştığı bir konuda hata yapmaktan çekinmezken Yüzde 67.5’i her işin riski olduğuna ve işinde rizki göze alabileceğini aktardı. Katılımcıların yüzde 78’i ise işinde ve çalışmalarında ortaya çıkan değişimlere açık bir yapısı olduğunu aktardı. 

Recep GÖREN / Ankara

Okunma Sayısı: 630
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı