"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gençlerden Çin'i boykot etme çağrısı

03 Temmuz 2015, Cuma 11:34
Türkiye Gençlik Konfederasyonu (GENÇKONFED), Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Müslümanlara yönelik baskıları artıran Çin'i boykot etme çağrısı yaptı.

GENÇKONFED Genel Başkanı Bilal Okudan, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nin son günlerde en zor zamanlarını yaşadığına dikkati çekerek, ülkede namaz kılmak, oruç tutmak ve seyahat etmeyi yasaklayan Çin Halk Cumhuriyeti’ni kınadı.

Çin’in, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde devlet memurları ve öğrencilerin Ramazan ayında oruç tutmalarını yasaklamasını lanetlediklerini belirten Okudan, "Doğu Türkistan-Uygur Bölgesi, dünya Müslümanlarının en mağdur, en zor durumda olduğu bir bölge haline geldi" dedi.  

İbadetlerin yasaklandığını anımsatan Okudan, seyahat özgürlüğünün olmadığı ülkede pasaport alamadıkları için Müslümanların hacca da gidemediğini kaydetti.

Ramazan’da oruç ibadetinin iş verimliliğini düşürdüğü gerekçesiyle yasaklanmasının din ve vicdan özgürlüğünden uzak olduğunu vurgulayan Okudan, "Materyalist ideolojiyle oruç yasağı izah edilmeye çalışılıyor. Tüm bu yasaklamalara rağmen, Doğu Türkistan halkı ibadetlerini gizlice yerine getirmeye çalışıyor" diye konuştu.

Ramazan ayının "Ümmetin derdiyle dertlenme ayı" olduğuna dikkat çeken Okudan, şunları kaydetti:

"Doğu Türkistan’da uygulanan baskı ve insan hakları ihlallerine karşı 'Çin’i boykot et' çağrısı yapıyoruz. Biz gençler olarak üzerimize düşen görevi yapacağız. Ayrıca Birleşmiş Milletler başta olmak üzere İslam İşbirliği Teşkilatı ve uluslararası kuruluşların Doğu Türkistan konusundaki sessizliğine son vermelerini bekliyoruz."

AA

Etiketler: çin, boykot, gençkonfed
Okunma Sayısı: 1944
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı