"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Genelkurmay'dan önemli açıklama

27 Mayıs 2016, Cuma 16:23
Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde önemli yurt içi olaylara ilişkin bilgi yer aldı.

Buna göre, 15 Nisan ve 18-23 Mayıs tarihlerinde, Irak'ın kuzeyinde Metina bölgesine yapılan hava harekatlarında, aralarında bölücü örgütün sözde üst düzey yöneticisinin de bulunduğu 80 terörist etkisiz hale getirildi.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonlarda ise bölgeden kaçmaya çalışan 3 terörist etkisiz hale getirildi. Böylece operasyonda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 440 oldu. 42 bölücü terör örgütü mensubunun güvenlik güçlerine teslim olduğu operasyonda, iki kalaşnikof piyade tüfeği ile bu silahlara ait 210 fişek ele geçirildi. 9 el yapımı patlayıcı ise imha edildi. Operasyonda imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı bin 36 oldu.

Şırnak'ta devam eden operasyonda da 9 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi, toplamda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 441 olarak belirlendi. Operasyonda 3 kalaşnikof piyade tüfeği, 16 şarjörü ve 419 fişeği, 3 el bombası, 16 havan mühimmatı, dürbün ve kamera ele geçirildi. İki el yapımı patlayıcının da imha edilmesiyle toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı bin 353'e ulaştı.

Nusaybin ve Şırnak'ta, operasyon bölgesinden kaçmak isteyen teröristler 6 binayı yaktı.

17 terörist yakalandı

Diyarbakır'da 12, Muş, Antalya, Hakkari, Mersin ve Şanlıurfa'da birer olmak üzere toplam 17 terörist yakalandı, bir av tüfeği ele geçirildi. 

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde devam eden operasyonda ise teröristlerce kullanıldığı tespit edilen 2 sığınak içinde, 32 el yapımı patlayıcı, toplam 590 kilogram petrol türevi madde ve çivilerle desteklenmiş amonyum nitratla doldurulmuş 6 adet 30 litrelik plastik bidon, patlatılmaya hazır halde 5 adet 12 kilogramlık büyük tüp ile 21 adet 3 kilogramlık piknik tüpü ve muhtelif yaşam malzemeleri ele geçirildi.

AA

Okunma Sayısı: 1250
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı