"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Genelkurmay'dan sözleşmeli er/erbaş kanunuyla ilgili açıklama

17 Aralık 2014, Çarşamba 15:33
Genelkurmay Başkanlığı, 13 Aralık 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren düzenleme ile 6191 sayılı Sözleşmeli Erbaş/Er Kanunu'nda yapılan değişiklik hakkında açıklama yaptı.

İnternet sitesi üzerinden yapılan bilgilendirmede, belirtilen kapsamda, ortaöğretim (lise) mezunlarının askerliklerini yapmadan sözleşmeli er olabilmelerine imkân sağlandığı, halen silah altında bulunan erbaş ve erlerden ortaöğretim mezunu olanların da sözleşmeli er olmak üzere başvuruda bulunabilecekleri belirtildi.

Sözleşmeli er olmak üzere seçilenlerin, ön sözleşme imzaladıkları tarihten itibaren sözleşmeli erbaş/er olarak görev yaptıkları sürenin ay olarak üçte birinin yükümlülük süresinden düşüleceğine işareret edilerek, şunlar kaydedildi: “Silah altında iken sözleşmeli er olmak üzere seçilenler için ise ön sözleşme imzalamalarına (seçim aşamalarını başarılı olarak tamamlamayı müteakip eğitim birliklerine katılmalarına) kadar geçirdikleri sürenin tamamı askerlik hizmetinden sayılacak; bu durumda olanlar kalan yükümlülük sürelerinin üç katı süre ile görev yapmayı müteakip askerlik hizmetlerini tamamlamış sayılacaklardır.”

SÖZLEŞMELİ ERBAŞ/ER KANUNU'NDAKİ DEĞİŞİKLİKLER

Yukarıda açıklanan düzenlemelere ilave olarak, Sözleşmeli Erbaş/Er Kanunu'nda 31 Temmuz 2013 tarihinde yapılmış olan değişiklikler şöyle aktarıldı: “Sözleşmeli erbaş/er olarak yedi yıl görev yapanlardan ilgili mevzuat hükümlerine göre gerekli şartları sağlayanların kamu kurum ve kuruluşlarındaki boş kadrolara atanmasına imkân sağlanmış, uzman erbaşlığa geçiş yaş sınırı 25'ten 29'a çıkarılarak sözleşmeli erbaş/er olanların uzman erbaşlığa geçiş imkânı genişletilmiş, sözleşmeli erbaş/erlerin birinci derece kritik iller ile hudut birliklerinde görev sürelerini tamamladıktan sonra diğer birliklere atanmalarına olanak sağlanmıştır. Sözleşmeli er başvurularına Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın internet sitelerinden erişilebilecektir.”

KİM NE KADAR MAAŞ ALACAK?

Birinci Derece Kritik İllerde (Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkâri, Hatay, Mardin, Muş, Siirt, Şırnak, Tunceli, Van) görev yapanlar üçüncü hizmet yılında 3 bin 342 TL maaş, ayrılışta 28 bin 463 TL ikramiye alacak. Yedinci hizmet yılında 3 bin 567 TL maaş, ayrılışta 70 bin 648 TL ikramiye alacak. Diğer illerdekiler ise üçüncü hizmet yılında 2 bin 4 TL maaş, ayrılışta 28 bin 567 TL ikramiye alacak. Yedinci hizmet yılında 2 bin 229 TL maaş ve ayrılışta 70 bin 648 TL ikramiye alacak.

Ayrıca, kaynak ve ihtiyaç durumu dikkate alınarak, Milli Savunma Bakanlığı'nca uygun görülmesi halinde, ilköğretim (ortaokul) mezunu olanlar da aynı esaslarla askerlik hizmetlerini tamamlamadan sözleşmeli er olabilecekler. 

Okunma Sayısı: 2002
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı