"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gerçek gündem bu

03 Eylül 2015, Perşembe
Her gün gelen şehit haberleri yürekleri dağlarken, hükümetin medyaya yönelik gerçekleştirdiği baskın “sun’î” gündem oluşturma çabası olarak görüldü. Öte yandan, şehit aileleri, STK’lar, ticaret odaları, aşiret liderleri, kanaat önderleri silahların susmasını ve ‘barış’ı isteyerek “gerçek” gündemin ne olması gerektiğini net olarak ortaya koyuyorlar.

İşte gerçek gündem olması gereken haberlerden bazıları:

Aşiret liderleri ‘barış’ dedi

Aşiretlerin yaptığı barış çağrısından sonra konuşan Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş, “Bu ses milletin sesidir. Devletin, hükümetin, PKK’nın bu sesi dinlemesi lâzım” dedi. Toplantıya Diyarbakır’dan katılan Şeyhdoda Aşireti lideri Suna Kepoğlu Ataman, “Şimdi biz PKK’nın silahlarının susmasını istiyoruz, gömülmesini istiyoruz. Biz şiddete, ölümlere, biz gözyaşlarına artık yeter diyoruz. Buna artık yeter. Devlet de, hükümet de bizi duyması lâzım ve PKK’nın da bizi duyması lâzım” diye konuştu.

Mardin’in Midyat İlçesi’nden gelen köy korucusu aşiret üyelerinden Mehmet Şirin Akça da, “Ben aynı anneden olma 4 kardeşimi bu davada, bu uğurda yitiren bir insanım. Ben 4 yaşındayken babam da şehit oldu. Ne annemi, ne de babamı doğru dürüst görmedim. Abisiz, ablasız ve babasız büyüdük. Biz kimsenin babasız kalmasını istemiyoruz. Bu son dönemlerde çıkan şehit haberleri yüreğimizi dağlamakta, bizim içimizi parçalamakta, biz kardeşiz. Bu şer odaklarının bertaraf olmasını istiyoruz” diye konuştu.

Mardin’in Kızıltepe İlçesi’nden aşiret toplantısına katılan Abdurahman Kahraman ise “En kötü barış, en iyi savaştan daha iyidir. Savaşla, silahla hiç kimse bir netice almamış ve bir neticeye varmamıştır. Hep birlikte barıştan yana olalım” ifadelerini kullandı.

Seyitlerden barış çağrısı

 

Mardin’in Nusaybin ilçesinde Seyit-Der yöneticileri, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla bir araya gelerek duâlarla barış çağrısında bulundu. Seyit-Der Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Öngün, “1 Eylül Dünya Barış Günün’ün en başta bölgemiz olmak üzere tüm dünyada savaşların son bulması, mazlûm ve masum insanların ölmemesi dil, din ve renk ayrımı yapmadan biranda mutlu ve huzur içinde yaşaması temennisiyle kutluyoruz. Ancak, bir an önce yetkililerin devreye girerek barış ilan etmeleri için dua ediyoruz. Tüm dünya insanlarının barış içinde yaşamasını Allah’tan dileriz” ifadelerini kullandı.

Şehit babası Aydemir: Bu acı bir an evvel durmalı

Diyarbakır'ın Lice İlçesi’nde 19 Ağustos günü PKK’lı teröristlerle girdiği silahlı çatışmada şehit düşen Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Metin Aydemir’in babası Taha Tahsin Aydemir, “Bu acı bir an evvel durmalı” dedi.  5’i kız toplam 9 çocuk babası olan Aydemir, “Bu terör, bu acı biran evvel durmalı. Cennet vatanımızda artık yüreğimiz yanmamalı, yuvalara ateş düşmemeli. Yaşadığımız acı tarifsizdir” diye konuştu.

Şehit babası Okay: PKK ile Kürtleri ayırt etmemiz gerekiyor

HAKKÂRİ’nin Çukurca İlçesi’nde, Köprülü Jandarma Tabur Komutanlığı’nda 9 yıl önce terör örgütü PKK’nın saldırısında şehit düşen Asteğmen Zeki Burak Okay, ölüm yıl dönümünde mezarı başında anıldı. Şehidin babası Sezai Okay, terör örgütü PKK ile Kürt vatandaşları aynı tutanlara tepki göstererek, “Hiçbir zaman Kürt düşmanı olmadık. Tam tersine terörle Kürtleri ayırt etmemiz gerekiyor. Bu ülkede yaşayan Kürtler hallerinden memnundurlar” dedi. Okay, ayrıca, “Daha geçen hafta ölen bir yavrumuz vardı. Şehit babası, ‘Ben kürdüm, atam Kürt, babam Kürt, hepimiz Kürt’üz’ diyor. ‘Annem Türkçe bile bilmez, ama onun bu vatanla bir sorunu yok ki’ diyor. ‘Ben Türk evladıyım, bu bayrağın insanıyım’ diyor. Bunları şehit babası söylüyor. Evladının cenazesini PKK’lılara vermiyor. ‘Benim evladım Türk arkadaşlarının, Türk kardeşlerinin yanında yatacak’ diyor. PKK Kürt’lerin temsilcisi değil diyor” ifadelerini de kullandı.

Bu ülke hepimizin

 

Bitlis’teki sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Doğu Anadolu Bölgesi’nde son günlerde artan terör saldırılarına tepki gösterdi. Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Davut Tezcan, yaptığı açıklamada, sağduyu çağrısında bulunarak, “Bu çatışmaların, tekrar çatışmasızlığa dönüşmesi gerekiyor. Aksi takdirde bundan sadece bölge değil, ülkenin tamamı zarar görecek” dedi. Şiddet sarmalının toplumu içine aldığını kaydeden Gül, “Her şiddet binlerce kin ve nefret tohumu ekiyor. Batıda da doğuda da olaylar yaşanıyor. Bu işin vebali herkesin boynundadır. İnsanlar, çocuklar, asker ve polis ölüyor. Onlar da bizim evlatlarımız. Bu toplumun daha fazla acı yaşamaması için herkesin aklını başına alması gerekiyor. Beraber, kardeşçe ve eşit şekilde bir arada yaşayalım. Bu ülke hepimizin.”

 

Okunma Sayısı: 2498
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı