"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gerçek gündem poşete konuldu

06 Ocak 2019, Pazar 01:41
VATANDAŞIN GÜNDEMİNE POŞETLERİN ÜCRETLE SATILMASI OTURTULURKEN, GERÇEK GÜNDEM UNUTTURULUYOR.

Vatandaş oyalanıyor

Adalet, ekonomik kriz, enflasyon, zamlar, Suriye meselesi gibi gerçek gündemleri konuşan vatandaşın gündemine poşetlerin ücretli satılması oturdu.

DP Lideri Uysal, “2018 yılında yaşanan kriz ve ‘yasak savma kabilinden’ çözümler, iktidarın vatandaşı başka meseleleri konuşmaya yönlendirmek istemesinden ibarettir” diye konuştu.

Enflasyon düşük gösterildi

Gültekin Uysal, çıkan enflasyon rakamlarının düşük gösterildiğini, bunun en temel sebebinin, maaş ve ücret zamlarını düşük tutmak ve ‘reis’i korumak olduğunu savundu.

Uysal, “Karnını doyurmaktan başka bir gailesi olmayan vatandaş açlığını daha ne kadar erteleyebilecektir? Vatandaş artık hırkayı unutmuş tek bir lokmaya razı olmuştur” dedi.

***

İktidar vatandaşı oyaladı

Gültekin Uysal, “2018 yılında yaşanan kriz ve ‘yasak savma kabilinden’ çözümler, iktidarın vatandaşı başka meseleleri konuşmaya yönlendirmek istemesinden ibarettir” dedi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, açıklanan enflasyon rakamlarıyla ilgili açıklama yaptı.

Uysal, milletin tek lokmaya dahi razı hale getirildiğini ifade ettiği açıklamasında şunları kaydetti:

“Ülkede 16 yılda, birçok kurumun güvenilirliğini yok eden iktidar ne yazık ki teknik ve bilgiye dayalı araştırma yapmakla mükellef bir kurum olan TÜİK’e, açıklama ve hesaplamalarına da güveni tam anlamıyla yok etmiştir.”

“İktidar, yürütmeyi tek eline almıştır”

Uysal, iktidarın tek eline aldığı yürütme kudreti ile makamları bürokratların başında “demoklesin kılıcı” gibi salladığını, manipülasyonlarla bir taraftan seçime hazırlanırken bir taraftan da devlet olarak yükümlülüklerini yerine getirmekten, ülkeyi sıkıştırdığı ekonomik bunalımdan bir nebze ve geçici bir süre uzaklaştırmak istediğini ifade etti.

Uysal, “Türkiye, uluslar arası alanda dahil olduğu ülke grupları içinde şu anda en yüksek enflasyon oranına sahiptir. Gelişmekte olan ülkelerin enflasyon oranı ortalamasından 4 kat fazla bir enflasyon oranı ile ülke, toplu bir şekilde konkordatonun, iflâsın eşiğine gelmiştir” diye konuştu. Gültekin Uysal, çıkan enflasyon rakamlarının düşük olmasının en temel sebebinin, maaş ve ücret zamlarını düşük tutmak ve patronu korumak olduğunu ifade etti.

Uysal, “Karnını doyurmaktan başka bir gailesi olmayan vatandaş açlığını daha ne kadar erteleyebilecektir?” diye sordu.

“Millet, tek bir lokmaya razı olmuştur”

“İktidar hak, hukuk, fıkıh, itikat, yani emir buyuran ne varsa bir kenara bırakmıştır” diye açıklamasını sürdüren Uysal, “Fakir fukara edebiyatını en çok dillendiren iktidar; adaletsiz vergi sistemi, yatırım adı altında kendi yatırımcısına kazandırma yöntemleri ile milleti, sırtındaki hırkadan etmiştir. Kırmızı kurdelelerle icra dairesi açan bu anlayış nedeniyle ülkemizdeki icra dosyası sayısı 24 milyona ulaşmıştır. Vatandaş artık hırkayı unutmuş tek bir lokmaya razı olmuştur” şeklinde konuştu.

“Hedefiniz fakirleşmekse, bravo; tutturdunuz!”

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın “yıl sonunda bütün hedeflerimizi tutturduk” sözünü de eleştiren Uysal şöyle konuştu: “Hedeflerinin ne olduğu konusunda ciddî bir açıklama yapmalıdır. Zira göründüğü üzere ülke olarak adım adım daha ciddî bir ekonomik kriz yılına girerken, hedefin ne olduğunu, krizin mi hedeflendiğini sormadan edemiyoruz. Son 8 yılda, enflasyon hedeflerini hiç tutturamamış bir iktidarın son 16 yılda yaşadığımız en ciddî ekonomik kriz sürerken ‘hedefleri tutturduk’ demesi, hedefiniz vatandaşı fakirleştirmek, devleti iflâsa sürüklemek, hazineyi tam takır bırakmak, yatırımcıyı kaçırtmak, enflasyonu arttırmak, işsizliği patlatmak mıydı diye sormamak imkânsızdır. Amaçlarınız bunlardıysa Sayın Bakan, bravo; tutturdunuz!”

“Stratejik olarak devamı istenen bir kriz”

Gültekin Uysal açıklamasında şunları da ifade etti: “Demokratik taleplerin, hak ve hürriyet arayışlarının, adalet beklentilerinin en çok yaşandığı 2018 yılında yaşanan kriz ve ‘yasak savma kabilinden’ çözümler, iktidarın vatandaşı başka meseleleri konuşmaya yönlendirmek istemesinden ibarettir. İhtiyaçlar hiyerarşisinde vatandaşa ‘yaşama ve barınma’ ihtiyacını enflasyonla, vergilerle ve çözüm üretmedikleri krizle hatırlatan iktidar, vatandaşın diğer tüm taleplerini ötelemiş ve ülkeyi tam anlamıyla tekelinde idare etmeye başlamıştır.”

Ankara - Yeni Asya

***

Tıklayınız:

Şimdi de iade tartışması: Marketten alınan poşet iade edilebilir mi?

Okunma Sayısı: 3257
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı