"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gerginlik Avrupa ile ilişkilerin düzelmesine katkı sağlıyor

24 Ağustos 2018, Cuma 00:01
Financial Times, Avrupa’nın, gittikçe kötüleşen ABD-Türkiye ilişkilerinin, Türkiye’nin AB ülkeleriyle olan gergin ilişkilerinin güçlenmesine katkıda bulunacağını umduğunu yazdı.

Gazete, ayrıca Suriye ve göç meselelerinin çözümü gibi konularda da Türkiye ile işbirliğinin AB için gerekli olduğunu aktardı. FT, yayınladığı makalede, Avrupalı bir diplomatın “Erdoğan, gerçek düşmanlarının kim olduğunu ve bunun Avrupa olmadığını biliyor” sözlerine de yer verdi. Avrupalı yetkililerin Türkiye ile ilişkilerde ‘uzun zamandır beklenen’ gerginliğin azaldığına dikkat çektiğini belirten makalenin yazarı, “Türk hükümetinin casusluk şüphesi ile gözaltında tuttuğu iki Yunan askeri ile Uluslararası Af Örgütü’nün bir yerel şube başkanını serbest bırakma kararı da bunu kanıtlar niteliktedir” ifadelerini kullandı. Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker’in “Türkiye’nin Avrupalı komşularından korkmasını gerektirecek bir şey yok. Demokratik, istikrarlı ve müreffeh bir Türkiye görmek istiyoruz” şeklindeki sözlerini de aktaran gazete, ülkenin en büyük ticaret partneriyle yaşanan anlaşmazlıkların yarattığı tehlikenin farkına varılmasıyla, Ankara’nın AB ile ilişkilerin düzeltilmesi yönünde hareket etmeye başladığını aktardı.

 

Erdoğan,  Avrupalı ortaklarından destek arıyor

ABD Başkanı Donald Trump’ın baskıcı tutumunu değerlendiren Rus uzman Vladimir Fitin, Washington’un yaptırım politikasının Avrupa Birliği, Çin, Rusya, İran ve Türkiye gibi çeşitli güçlerin birleşmesine yol açabileceğini söyledi. Rus Stratejik Araştırmalar Enstitüsü (RISS) Yakın ve Ortadoğu Merkezi Başkanı Vladimir Fitin, Sputnik’e verdiği röportajda ABD Başkanı Donald Trump’ın baskıcı tutumunun Avrupa Birliği (AB), Çin, Rusya, İran ve Türkiye gibi çeşitli güçlerin birleşmesine yol açabileceğini belirtti. Fitin, “Cumhurbaşkanı (Recep Tayyip) Erdoğan’ın Avrupalı ortaklarından destek arayışı, Avrupa’da oldukça olumlu bir değerlendirmeye yol açacak jestlerde bulunması çok doğal. Türk halkı başta olmak üzere Türkiye’nin AB üyeliğine pek kimse inanmasa da Erdoğan, bu baskı koşullarında AB de dâhil olmak üzere çeşitli ülkelerde destek bulmaya çalışıyor” dedi ve şöyle devam etti: “Şöyle ki Erdoğan, Trump’ın eylemlerinin, ABD’nin baskısı altında Avrupa Birliği, Çin, Rusya, İran ve Türkiye gibi çeşitli güçlerin birleşmesine yol açacağı için uzlaşmak üzere ek zemin bulunduğunu açıkladı. Bu durumda, her şeyden önce ticaret ve ekonomi alanında bu tür diktatörce eylemleri protesto edenlerden bir çeşit tek cephe oluşacak.”

Okunma Sayısı: 1168
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    24.8.2018 07:59:01

    Bir ülke ile ilişkileri iyi iken kötüye götüren zihniyetin bir başka ülke veya grup ülkeleri ile ilişkilerini iyileştirmesi sağlıklı olmaz.Çünkü bu zihniyetin ne zaman hangi iyi ilişkileri olanlarla işi bozacağı müphemdir. İnsan ilişkileri gibi devletlerarası ilişkilerde güvene dayalıdır. GÜVEN ise karşılıklı olmalıdır.Şu yaşadıklarımıza bakınca her iki tarafında güven noktasında sınıfta kaldığı gerçektir. TÜRKİYE yi idare ettiğini sananların ise ayrıca maharet ve meziyet eksikliğide cabasıdır.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı