"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gerilimi tırmandırmayın

27 Ekim 2016, Perşembe 00:01
İçeride terör ve OHAL, dışarıda operasyon gerilimleri sürerken gerilimi tırmandırmayın.

Odağında HDP’nin yer aldığı yeni bir tahrik dalgası, Türkİye’yi yeni sıkıntılara sürükler.

Sağduyu hakim olmalı

15 Temmuz sonrası OHAL tasfiyeleri, terör, Suriye ve Irak eksenli gelişmeler sebebiyle oluşan gergin ortamda sağduyunun hakim olması ve tahriklere gelinmemesi çok daha önem kazanmış durumda.

Diyarbakır’da gergin gün

HDP’li Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın gözaltına alınmasının ardından bölgede başlayan gerilim artarak yurt geneline yayıldı. Olayların ve gözaltıların yaşandığı Diyarbakır’da internet kesildi, halk tedirgin.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye eş başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü 2 ayrı soruşturma kapsamında gözaltına alınmasını belediye binası önünde protesto etmek isteyen gruba polis müdahale etti.  Polisin tazyikli suyla müdahale ettiği kişilerden aralarında eski Batman Milletvekili Ayla Akat Ata ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zülküf Karatekin’in de bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı.

Vekiller arasında da gerilim

‘Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nda, AKP’li ve HDP’li milletvekilleri arasında gözaltına alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gülten Kışanak gerilimi yaşandı. HDP’li vekiller komisyonu terk etti. HDP Milletvekili Mithat Sancar, Kışanak’ın gözaltına alınmasına ilişkin söz istedi, ancak Komisyon Başkanı Reşat Petek, kendisine söz vermeyip dinlenmesi için Hüseyin Gülerce’yi salona dâvet etti.

Valilik: halka inancımız tam

Diyarbakır Valiliği’nden düzenlenen protestolarla ilgili açıklama yapıldı. Valilikten yapılan açıklamada “Diyarbakır halkının sağduyu göstereceğine ve bu tür yasadışı çağrılara itibar etmeyeceğine olan inancımız tamdır. Bu vesileyle Diyarbakır halkımıza şimdiden teşekkür ediyoruz” dendi. 

Güneydoğu’da yine internet yok

Diyarbakır Büyükşehir Belediye eş başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın ‘terör soruşturması’ kapsamında gözaltına alınmasının ardından Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki birçok ilde internet erişiminde sorun yaşandığı belirtildi. Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Van, Elazığ, Tunceli, Gaziantep, Şanlıfurfa, Kilis ve Adıyaman’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda ilde geçtiğimiz gün 10.30 itibarıyla sabit ve mobil hatlardan internete erişimde sorun yaşandığı bildirilirken, erişim sıkıntısının dolayısıyla ilgili açıklama yapılmadı. Daha önce de 24’ü DBP’li 28 belediyeye İçişleri Bakanlığı tarafından kayyum atandığı 11 Eylül tarihinde aynı şekilde bu illerde internete erişimde sorun yaşanmıştı.

 

 

Okunma Sayısı: 3728
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı