"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gezi’de TOMA kullanan polis: Verilen talimatları yerine getirdik

02 Mart 2016, Çarşamba 12:04
Gezi olayları sırasında TOMA’nın sıktığı su ile köprücük kemiği kırılan Gökçe Algan’ın, araçta görevli polisler hakkında açtığı davaya devam edildi. Olaylar sırasında TOMA’da görevli polis memuru Ömer Serdar Küçükibrahimoğlu, verilen talimatları yerine getirdiklerini, belirli bir grup veya kişiyi hedef almadıklarını söyledi.

Gezi olayları sırasında Harbiye’den Taksim’e yürüyen gruba müdahale sırasında TOMA’nın sıktığı su ile köprücük kemiği kırıldığı iddia edilen Gökçe Algan’ın, araçta görevli polisler hakkında ‘kasten yaralama’ ve ‘görevi kötüye kullanma’ suçundan açtığı davanın görülmesine devam edildi. İstanbul 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuksuz polis Fatih Zehter hazır bulunurken, diğer tutuksuz polis Ömer Serdar Küçükibrahimoğlu görevli olduğu Van’daki Adliyeden SEGBİS yolu ile katıldı. Müşteki Gökçe Algan ise gelmedi.

8,5 yıldır toplumsal müdahale alanında görev yaptığını ve aynı zamanda TOMA eğitmeni olduğunu belirten Küçükibrahimoğlu, “Verilmiş olan talimatlar doğrultusunda görevimizi icra ediyoruz. Çevrede özellikle belirli bir hedefe veya kişiye odaklanarak gaz veya su sıkmamız söz konusu değildir. Ekranda figürler biçiminde beliren kalabalığa doğru işlemi yapıyoruz. Zoom yapma gibi bir durum söz konusu değil. Çünkü zoom yapıldığında görüntüdeki kişi ile atış yaptığımız yer arasında farklılıklar oluşuyor. Ve hedeflediğimiz nokta dışında farklı bir noktaya atış yapmak durumunda kalabiliyoruz. Bundan dolayı zoomlama kullanılan bir yöntem değildir.” dedi. 

TOMA’lar üzerinde büyük harflerle plakaların yazıldığını belirten Küçükibrahimoğlu, “Mağdur kişinin bu plakayı görebilmesi gerekebilirdi. Bu yönde herhangi bir plaka numarası belirtilmemiş, bu hususun bilinmesini istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Olay sırasında düşük devirde tazyikli su kullandıklarını söyleyen Küçükibrahimoğlu, “Yağmurlama biçiminde atışlar yapıyorduk, zaten TOMA da arızalı olduğu için basınçlı su sıkmıyordu.

Ara kararını açıklayan mahkeme, müşteki avukatlarının olay gününe ait haber ajansı görüntülerinin saat ve mekan itibarı ile yeterli olmadığı için yeniden görüntü istemesi talebini, görüntülerin dar bir zamanı vermediği, geniş bir zaman dilimine ait görüntülerin mahkemeye ulaştığı gerekçesiyle reddetti. 

Tüm görüntülerin bilirkişiye gönderilerek incelenmesine hükmeden mahkeme, davaya ilişkin delillerin toplanması için ek süre vererek duruşmayı erteledi. 

Etiketler: gezi parkı, toma, polis
Okunma Sayısı: 1896
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı