"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ghika: Menbiç’te devriyeler çok başarılı

14 Kasım 2018, Çarşamba 16:40
IŞİD’e karşı Doğal Kararlılık Operasyonu Ortak Görev Gücü komutanlarından İngiliz Tümgeneral Christopher Ghika, Türk ve Amerikan güçleri arasında Menbiç’te şu ana kadar yürütülen devriyelerin çok başarılı geçtiğini söyledi.

ABD’den açıklama: YPG ile ilişkimiz taktiksel

Pentagon’da video konferans yoluyla gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ghika, 8 Kasım’da iki ordunun Menbiç yol haritası uyarınca ikinci kez ortak devriye misyonu icra ettiğini bildirdi. Ghika, “Menbiç’in emniyeti ve güvenliğini temin etmeye olan desteklerinden dolayı Türk ordusuna minnettarım. Bu, koalisyonun orada IŞİD’in yeniden canlanmasını önleme ve mültecilerin gönüllü geri dönüşünü sağlamaya yönelik çabalarının kritik bir parçasını oluşturuyor” diye konuştu. VOA’nın haberine göre bir gazetecinin, Türkiye’yle Suriye Demokratik Güçleri (SDG) arasındaki gerilime dikkati çekerek, “Menbiç’te ortak devriyelere ara verileceği bir durum öngörüyor musunuz yoksa Türkiye sınırda ne yaparsa yapsın (devriyeler) devam edecek mi?” sorusunu Ghika şöyle cevapladı: “Plana sıkı sıkıya bağlıyız ve bence (plan) Menbiç halkına güvenlik sunuyor ve bu her ikimizin de gurur duyması gereken bir şey.”

Etiketler: menbiç
Okunma Sayısı: 1108
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı