"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Göcek, ihaleyle kiralanacak

26 Mart 2015, Perşembe 09:12
Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Muğla'da "Göcek koyları" diye bilinen Bedri Rahmi, Akbük, Göbün ve Küçük Sarsala koylarını ihaleyle kiralayacak. Kiralamayla birlikte doğal güzelliğiyle ünlü koylar, tesisler için yapılaşmaya açılacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Muğla Valiliği tarafından kurulan MUÇEV şirketi tarafından kıyılar kiraya verilirken koylar da Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından kiraya çıkarılmaya başladı. Bedri Rahmi (Taşyaka), Akbük, Göbün ve Küçük Sarsala koyları gibi alanlar, Dalaman Orman İşletme Şefliği’nde ihaleye çıkarılacak. TEMA Vakfı Muğla İl Temsilcisi Doç. Dr. Sergender Sezer ise koyların restoran ve benzeri işletmelere açılmasının, imara açılması anlamına geldiğini kaydederek, “Kıyılarımızda talanın bu boyutlara ulaşacağını tahmin etmiyorduk. Bu koylarda çok önemli habitatlar var. Bu yerler, özel çevre koruma alanları. Bu yerler, mesire yeri adı altında kiraya verip betonlaştırılamaz” ifadelerini kullandı.

Bakan Eroğlu’ndan ilginç savunma

Göcek koylarının ihaleyle kiralanması ilişkin açıklamada bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Bu alanlar sadece vahşi doğa için değil, aynı zamanda insanlarımızın istifadesine sunulması içindir. Orada koşu alanları, dinlenme mekânları olması gerekir. Bunlar ormanı tahrip etmiyor bilakis ormanı koruyor” dedi. İnsanoğlunun beton yapılaşmayla girdiği bütün tabiat alanlarının hali ortadayken Bakan Eroğlu’nun bu ifadeleri garip karşılandı.

Etiketler: göcek, ihale, kiralama
Okunma Sayısı: 1645
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı