"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Göçmenler, Akdeniz’de ölüme terk edilemez

06 Ekim 2018, Cumartesi 17:09
Uluslararası yardım kuruşlarının ortak çabasıyla Akdeniz’de göçmenleri kurtarmaya çalışan gemilerden SOS Mediterranee ve Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütüne ait Aquarius adlı kurtarma gemisinin faaliyetleri ikinci defadır engellendi.

Geminin Türk bandırası ile faaliyetlerine devam edebileceği hususunu dile getiren Kızılay Genel Başkanı ve Uluslararası Kızılhaç Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC) Başkan Yardımcısı Dr. Kerem Kınık bu amaçla bir çağrı yaptı. Her yıl onbinlerce göçmenin Avrupa’ya geçmek için kullandığı Akdeniz’de yaklaşık 3 yıldır kurtarma faaliyeti yürüten, bugüne kadar 29 bin 523 mültecinin hayatının kurtulmasını sağlayan Aquarius adlı gemi Cebelitarık bandırasının ardından Panama bandırasını da kaybetti.

Aquarius adlı geminin, ülkelerini çeşitli sebeplerle terk eden, Akdeniz’i geçerken ölüm riskiyle karşılaşan insanları kurtarmak için seyrine devam etmesi için Kızılay bir girişim başlattı. Kınık, “Aquarius’un Türkiye bandırası çekerek faaliyetlerini sürdürmesini öneriyoruz. Yaklaşık 4 milyon mülteciye ev sahipliği yapan ülkemizin bu konuda da çözümün önemli bir parçası olacağını düşünüyorum” dedi.

İstanbul - Yeni Asya

Haber Merkezi

Etiketler: Akdeniz, Türkiye, göçmen, gemi
Okunma Sayısı: 1213
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı