"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gölcük’te şevkli buluşma

13 Temmuz 2017, Perşembe
İzmir Ödemiş Gölcük piknik programı, adalet çağrısı ve hakta sebatla hizmetlere ve neşriyata sahibiyet mesajlarıyla, birlik ve bütünlük duasıyla şerefli Nurlu bir hizmet oldu.

Geçtiğimiz Pazar günü Yeni Asya gazetesi Ege okuyucuları İzmir Ödemiş Gölcük Yaylası’nda buluştular. 

1982 yılından beri gazetemizin imtiyaz sahibi Mehmet Kutlular’ın katılımıyla kesintisiz gerçekleşen 34’üncü Gölcük pikniğine İzmir’in yanı sıra Manisa, Akhisar, Turgutlu, Salihli, Menemen, Urla, Torbalı, Payamlı, Tire, Ödemiş havalisiyle Aydın, Denizli, Bursa, Balıkesir, Uşak, Afyon, Ankara illerinden ve Fransa ve Almanya’dan bine yakın Yeni Asya okuyucusu iştirak etti. 

Bu yıl Yeni Asya gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kâzım Güleçyüz’le Yeni Asya yazarlarından Cevher İlhan’ın konuşmacı olarak katıldığı programda, Yeni Asya Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yavuzyiğitoğlu, Yönetim Kurulu üyelerinden Ali Vapurlu ve Hasan Şen ile Yeni Asya Neşriyat Satış Pazarlama Müdürü Cesim Aydın da birer konuşma yaptılar. Ayrıca Yönetim Kurulu üyelerinden Şemsettin Çakır, Bahattin Yavuz ve Rıfat Okyay’la Yeni Asya yazarlarından Mehmet Çetin, Mustafa Oral, Süleyman Kösmene, Muharrem Okur, şâir Atilla Yılmaz ve 19. Dönem Milletvekili Mehmet Özkan da hazır bulundu. 

PİKNİK OKUYUCULARIMIZI BULUŞTURDU  

Hüseyin Kiracı Hoca’nın okuduğu Kur’ân-ı Kerîm ile başlayan program, moderatör Süleyman Kösmene’nin pikniğin bölgedeki okuyucuların buluşması ve fikir teâtisi açısından önemini özetleyen açış konuşmasının ardından, Cevher İlhan’ın sohbetiyle devam etti. 

Programda Atilla Yılmaz’ın sunduğu şiir dinletisi coşturdu. Çok sayıda konuşmacıyla âdeta bir kongreyi andıran piknikte, konuşmacılar ilgi ile dinlendi.

Öncelikle Risale-i Nur’un Kur’ân’ın hakikî bir tefsiri, çağın dersi ve mesajı olduğunu nazara veren Cevher İlhan, Bediüzzaman’ın Nur Risaleleriyle insanlığın ve Müslümanların günümüz meselelerine çözümleri yine Risalelerden derlediği geniş tesbitlerle açıkladı.  

İlhan, Risale-i Nur’un imânî meselelerinin izâhı ve ispatı yanında içtimaî, siyasî, iktisadî, ilmî günümüz insanlığının bütün problemlerine çâreler sunduğunu vurguladı.

ADALET NAMINA PEK ÇOK ZULÜM

Cevher İlhan, günümüzün meseleleri meyânında şu tesbitleri sıraladı: “Risale-i Nur 40-41 yerde “Birisinin günâhıyla başkası mesul olmaz” meâlindeki âyetini nazarımıza sunuyor. Günümüzde çok zulümler oluyor. Adâlet sadece suçlulara cezâ vermiyor. Hiçbir demokratik hukuk sistemde görülmeyen garabetlerle gizli istihbarat raporlarıyla, isimsiz-imzasız şikâyet dilekçeleriyle, ihbar ve jurnallerle hukukî boyutta delil olmadan tutuklamalar ve suçlamalar yapılıyor. ‘Adâlet nâmına pek çok zulümler oluyor.’ Kur’ân’ın söz konusu mevzudaki bütün tefsiri ve hadislerin tevili, zamanın hükmü, nüzul ve vürudu ekseninde o mevzudaki bütün âyet ve hadislerin tefsir ve teviliyle hikmete göre küllî olmalı.”

İlhan peşinden, günümüzde dayatılan yoğun haksızlık ve hukuksuzluklarla özellikle Türkiye’nin sorunlarının başında gelen “adâlet”in mahiyeti ve yargının hiçbir hârici tesir altında kalmadan hür, bağımsız ve tarafsız olmasının gereği üzerinde durdu. Bediüzzaman’ın tefsir ve tariflerinden bölümler okudu. 

Daha sonra Şâir Atilla Yılmaz Afyon Hapishanesi 5. Koğuş’ta Üstad Said Nursî Hazretleri’nin yaşadıklarının ifâdelere döküldüğü bir şiiri dinletisi sundu. Şiir coşkuyla ve heyecanla dinlendi. Programın öğleden önceki bölümü neşriyat temsilcisi ve Yeni Asya yazarı Muharrem Okur’un kitap tanıtımı ile sona erdi. Ardından namaz ve yemek molası verildi. 

“YENİ ASYA, ADÂLETİ HAKKIN HATIRI İÇİN SAVUNUYOR”

Programın öğleden sonraki bölümünde ilk olarak Yeni Asya gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kâzım Güleçyüz “neşriyatın önemi” konusunda söz aldı. 

Konuşmasında sık sık hukukun üstünlüğüne ve adâlete vurgu yapan Güleçyüz, “Biz gazete olarak hukuku ve adâleti hakkın hatırı için savunuyoruz. Kimsenin hatırı için değil. Binlerce masum ve günâhsız müdellel bir suçu olmadan içeride tutuklu bulunuyor. Muhabirimiz Nur Ener bunlardan sadece biri. Tire’li kardeşimiz Tuğçe ve âilesi gibi travma içinde bulunan binlerce insan ve âile var bu ülkede. Adâletin bu kadar gecikmesi bir fâciadır” dedi.

Hukuk ve adâlet isteyen sivil kuruluşların düzenlediği “Yan yanayız, Bir aradayız” plâtformuna Yeni Asya adına katıldığını aktaran Güleçyüz, “O platformda biz, ‘Said Nursî ekolünün temsilcisi Yeni Asya gazetesi” olarak takdim edildik. Yabancı gazeteciler de bu plâtform haberini verirlerken Yeni Asya’dan ‘en güçlü Nurcu yapı’ olarak bahsettiler. Daha sonra Halk TV’de İbrahim Özdabak ve Av. Kadir Akbaş ile programa katıldık. Olaylar Yeni Asya’nın dâvâsının haklılığının her kesimce tanınmasına vesile oldu” diye konuştu.

Yayınlarımıza sahip çıkılmasını da isteyen Güleçyüz, “Bastığımız Risalelerin her birini en az 25 kişiye hediye etmek üzere almalıyız. Gazetede duyurduğumuz kitap setleri var. Bunlar alınmalı. Gazetemiz okunmalı ki, siyasî ve içtimaî manada problemler yerinde ve zamanında çözülebilsin” çağrısında bulundu.  

“TOPLUMUN VİCDANI YENİ ASYA’DIR”

Daha sonra Satış Pazarlama Müdürü Cesim Aydın Yeni Asya Neşriyat’ın çalışmaları ve basılan eserler hakkında bilgi verdi. Bütün ürünlerin değerli olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Aydın, “Hatıra Külliyat’tan sonra aynı tarzda risaleleri bastık. Gençlik Rehberini yeni bir arayüzle bastık. “Bediüzzaman Cevap Veriyor” kitapçığını yeni bir tanzimle bastık. Zülfikar’ı bastık. Üstadımız Zülfikar’ın semavî belâların define sebep olduğunu söylüyor.” dedi. 

Aydın şunları söyledi: “Toplumun vicdanı Yeni Asya’dır. Kitap setlerimize ilgi bekliyoruz. Şimdiye kadar sekiz fuara katıldım. Fuarlarda Yeni Asya olarak Bediüzzaman ve Risale-i Nur’u çok güzel temsil etmeye çalıştık. Bu konuda gayret gösteren bizden başka yayınevi görmedik” dedi. 

Ardından Yeni Asya Yönetim Kurulu üyesi Ali Vapurlu Risale-i Nur’un ahir zamanda mâhiyet-i mâneviyesinden bahsedip, “Deccal fitnesinden sonra Bediüzzaman ile bizlere büyük bir nimet sunulmuştur. Şeytanlar, bilhassa şeytanların kurmayları hizmet ehliyle çok uğraşıyor. Hizmetimiz kutsiyedir. Üstadımız mücedditler silsilesinin sonu ve en ekmelidir. Ferdiyet makamındadır. Dinî, imanî, içtimaî, siyasî her alanda Üstadımız vazifelidir. Şu an Üstadımızın Üçüncü Said döneminde ortaya koyduğu siyasî ölçüler anlaşılmadığı için gerek ülkemiz, gerek âlem-i İslâm sıkıntılarından bir türlü kurtulamıyor” dedi.  

ŞÜKRAN MESAJIYLA NEŞRİYAT ÇAĞRISI

Daha sonra Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yavuzyiğitoğlu, “İstanbul hizmetlerimizin merkezidir. Anadolu’nun desteğine her zaman İstanbul ihtiyaç duymuştur. Anadolu da bu ihtiyacı hep elinden geldiğince karşılaya gelmiştir” değerlendirmesiyle çağın tahribatına karşı tâmirat işlevini ve görevini bihakkın yerine getiren neşriyat hizmetlerine sahip çıkılması gereği çağrısıyla Ege okuyucuları nezdinde bütün Yeni Asya okuyucularına tebrik ve teşekkürlerini sundu.  

Konuşmaların ardından seneye yine aynı tarihlerde yeni bir piknik programında buluşmak duâsıyla programa son verildi. Program aralarında ve sonrasında uzaktan gelen okuyucuların kucaklaştığı ve hasret giderdiği piknik yerinde, okuyucular yazarlarına kitap imzalatma ve yazarlarıyla sohbet etme imkânı da buldu.   

Bu arada Bursa Yeni Asya okuyucuları piknik organizasyonu için İzmir okuyucularını tebrik ettiklerini, bütün okuyucularımızı 23 Temmuz’da Bursa Uludağ Pikniğine dâvet ettiklerini bildirdi. 

Etiketler: izmir, ödemiş, piknik, yeni asya
Okunma Sayısı: 3533
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı