"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Görme engelli gazeteciden Cumhurbaşkanı’na mektup

10 Aralık 2016, Cumartesi 15:37
4 aydır elektronik kelepçeyle ev hapsinde olan genç gazeteci Cüneyt Arat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hitaben bir mektup yazdı.

Yaşadığı durumu ve sıkıntıları Erdoğan’a anlatan Arat ‘artık sesimizi duyun’ diyerek feryat etti. Eğitim hayatının da engellendiğini belirten Arat şunları ifade etti: “Sayın Cumhurbaşkanı; siz hep cemaatin tabanının ibadet olduğunu söylediniz. Onlara dokunulmayacağını ifade ettiniz. yüzde 90 ağır görme engelli bir Gazeteci olarak ilk olarak 15 Haziran günü Adana Emniyeti Kom. şubesinden 4 Polis eşliğinde gözaltına alındım. Bana isnat edilen suçlama ce- maatin propagandasını yapmak, suçu ve suçluyu övmekti. Emniyet ifademin ardından Savcı talimatıyla serbest bırakıldım. Son olarak 20 Temmuz günü Adana Emniyeti Tem şubesinden 10 Polis memuru evimde arama yapıp beni gözaltına aldılar. İlk kez nezarethane ortamı gördüm. Ailemi görmeme yahut telefonla konuşmama kesinlikle izin vermediler. İfademi gece 00.00’da aldılar. Ertesi günü Savcı Mehmet Şirin Acar ifademi alıp beni adli kontrol talebiyle nöbetçi sulh ceza mahkemesine sevk etti.Yanlış okumuyorsunuz; yüzde 90 ağır görme engelli olduğum halde ayağıma elektronik kelepçe taktırdılar. Baro Avukatının itirazlarını da reddettiler.” 

Görmeyen gözümüzle mi darbe yaptık?

Darbelere ve darbecilere karşı olduğunu belirten Arat, “Sayın Cumhurbaşkanı; Sizi çok fazla eleştiren görme engelli bir Gazeteci olarak bilgilendirmek istedim. Engelli Gülşah’a önce tweet atmanız, ardından kendisini arayıp duâ etmeniz beni çok mutlu etti. Ama unutmayın ki 15 Temmuz sonrası bazı engelliler ise cezaevlerine gönderildiler. Kurmaylarınız mektubumu size iletirler mi bilmiyorum, lâkin engellilerin uğradıkları mağduriyetin son bulmasını sağlayın. Sayın Cumhurbaşkanı, eğer devletimizin bölünmez bütünlüğüne kast etmişsek, ülkemizin bekasını ve refahını sarsmışsak gereğini en ağır şekilde yapın. Ama bizler terörist değiliz. Bizleri her türlü imkândan faydalandıran devletimize asla hainlik yapmadık. Görmeyen gözlerimizle, İşitmeyen kulaklarımızla, Tutmayan ellerimiz ve ayaklarımızla darbe mi yaptık? Darbeye destek mi olduk?” şeklinde ifadeler kullandı.

İstanbul – Yeni Asya ​

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 2655
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • nalan

    10.12.2016 20:34:15

    Görmedikten sonra gözünüz olsa ne? Yürekleri ile görenlere selam olsun

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı