"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Görme engelliler O'nu (asm) andı

27 Nisan 2015, Pazartesi 14:02
Malatya'da görme engellilerin katılımıyla Kutlu Doğum programı düzenlendi.

Düzenlenen programda hadis, ilahi ve şiir okuma yarışması yapıldı. Özel Can Umut Eğitim merkezinin organize ettiği program, Hidayet Orta Okulu konferans salonunda yapıldı.

Program Rabia Kolak'ın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Beyza Nur Elmas'ın sunuculuğunu yaptığı program, Nurettin Okay'ın açılış konuşmasıyla devam etti. Konuşmada şunlar ifade edildi:

Yüce Rabbimiz'in "Sen olmasaydın Ey Habibim kainatı yaratmazdım" ve "Biz seni ancak alemlere rahmet olarak gönderdik" hitabına mazhar olan Hz Muhammed (asm) insanlık alemine rehber ve yol gösterici olarak güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderilmiştir. Peygamber efendimiz rahmet ve şefkat peygamberi idi. Evet, O (asm) rahmet peygamberi idi. Karıncaya bile ayak basmayın, hayvanlarınıza eziyet etmeyin diye buyuran, Zat-ı Mübareklerine türlü türlü eziyet ve hakaret edenlerin helak edilmemesi için Rabbimizin vahyine karşı "Onlar bilmiyorlar Ya Rab, onlar bilmiyorlar" diye mukabelede bulunarak şefkatin ve merhametin zirvesini insanlık alemine göstermiştir. Peygamberimiz (asm) vahşi, mutaassıp ve adetlerine çok bağlı cahilye devri dediğimiz dönemde gönderilmiş ve getirdiği şeriatla o vahşi kavmin kısa sürede adetlerini, vahşi ve kötü ahlaklarını kaldırarak o kavmi güzel ahlakla donatmış; bütün alemlere ve medeni milletlere üstad olmuştur. Bunu da baskıyla ve zor kullanarak değil, akıllarını, ruhlarını, kalplerini ve nefislerini fethederek yapmıştır. Bu nedenle kalplerin sevgilisi, akılların öğreticisi, nefislerin terbiye edicisi ve ruhların sultanı olmuştur. Efendimiz (asm) veda hutbesinde "Ey müminler, size iki emanet bırakıyorum. Onlara sımsıkı sarılıp uydukça yolunuzu hiç şaşırmazsınız. O emanetler Allah'ın kitabı Kuran-ı Kerim ve Peygamberin sünnetidir" buyurmuştur.

Faaliyete katılımın çok yoğun olduğu gözlendi. Programa görme engelli öğrencilerin okuduğu hadis-i şerifler ve ilahiler de renk kattı. Okunan Hadis-i şeriflerin çoğunun şu dönemde insanlık alemininde ihtiyaç olduğu barış ve kardeşlikle ilgili olduğu gözlendi. Katılımcılara gazetemizin vermiş olduğu Kardeş Olalım kitabı, gül kokulu tesbih, gülsuyu ve gül dağitıldı.

Malatya'da görme engellilerin ilk defa bu tür bir program düzenlediği ifade edilirken, katılımcıların memnun oldukları da gözlemlendi. Program, slayt ve sinevizyon gösterisiyle sona erdi.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 726
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı