"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Görmez, 'Bakara/makara' için neden açıklama yapmadığı sorusunu cevapladı

05 Mayıs 2015, Salı 13:14
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, eski bakan Egemen Bağış’ın söylediği iddia edilen ‘Bakara-makara’ ifadesiyle ilgili olarak "Konunun kendisiyle ilgili cevap veririz, ama ‘Falana haddini bildir’ dendiğinde, o kişi de 'Ben bunu demedim' dediyse itibar etmek zorundasınız” dedi.

Habertürk televizyonuna konuşan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, eski bakan Egemen Bağış'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarında yer alan 'Bakara-makara' ifadesi hakkında niçin konuşmadığını açıkladı. Görmez, Egemen Bağış'ın kendisini arayarak ses kayıtlarının montaj olduğunu söylediğini belirtti. Cemaat'in siyasi bir kavgada bu konu üzerinden kendilerini kullanmak istediğini ifade etti.

Görmez, “Sayın eski bakan Egemen Bağış’a ait olduğu iddia edilen ‘Bakara-makara’ ses kayıtlarıyla ilgili olarak neden hiç konuşmadınız?” sorusuna şu cevabı verdi:

“Buna benzer çok konu var aslında. O dönemlerde bilhassa bu tür ihtilaflarda pek çok konu var. O konularda bize pek çok itiraz gelir. Diyanet İşleri Başkanlığı bir tashih kurumu değil. Her siyasetçinin, herkesin yanlış bir ifadesini düzelten bir kurum değil. Toplum bize bunu sorarsa biz o cevabı veririz. Bu soruya 'İslam’ın şiarını çiğneyen herhangi bir ifadeden dolayı biz defterden sileriz, bunun doğru olmadığını söyleriz' cevabını veririz. Ancak kendisine bu söz isnat edilen insan, aynı saatlerde Diyanet İşleri Başkanı’nı aramış ve ‘Hocam vallahi bu bir iftiradır. Bu tamamen parçaların montajla bir araya getirilerek bana isnat edilen bir sözdür’ demişse sizin o zaman söyleyebileceğiniz bir şey kalmaz.

Biz Kuran’ın herhangi bir ayetiyle dalga geçmenin küfür olduğunu, bunun bir mümin için imandan çıkmak olduğunu söyleriz. Siz siyasi bir kavgada dine ve Kuran’a hürmetten değil, Diyanet’i yanınıza alarak cevap yetiştirmek istiyorsanız, biz oraya gelmeyiz. Konunun kendisiyle ilgili cevap veririz, ama ‘Falana haddini bildir’ dendiğinde, o kişi de ben bunu demedim dediyse itibar etmek zorundasınız.”

17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarında adı geçen 4 eski bakandan biri olan Egemen Bağış, gazeteci Metehan Demir ile yaptığı iddia edilen telefon görüşmesine ait ses kaydının internete sızdırılmasıyla da gündeme gelmişti. Bakara Suresi'nden de söz edildiği ve 'Bakara-makara' ifadelerinin yer aldığı konuşma tepkilere yol açmıştı. Bağış konuşmaların montaj olduğunu savunmuştu. 

Okunma Sayısı: 3454
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İLHAN

    5.5.2015 23:49:44

    Din adamı için zor durum,lakin HÜR ve HAK hatırı için duruluyor olmuş olsa 'Ona dokunmak ibadettir,Peygamber gururlandı amma biz gururlanmadık,Bakara-takara-makara ,Kur'an ile yaşıyorum ,diyenlerin İSRAF larını gördüğünüzde sesinizi çıkarmazsanız muhterem hocam o kavuğun temsili kabiliyetini nasıl kaldıracaksınız.ALLAH SİZE hem dünyada hem ahirette kolaylık versin,lakin kolaylık görmek içinde GÖRMEZ soyadınızda kalıp GÖRÜNÜZ ey HOCAAM.

  • slim

    5.5.2015 23:12:58

    tabii o işine geldiği için öyle cevap verir ona inanır karşıdaki gazetecide sormuyorki konuşmada adı geçen gazeteci milleten böyle bir konuşma yaptığı için özür diledi kimi kandırıyorlar

  • aaa

    5.5.2015 16:04:46

    mülaane olduğunu söyleyenlere neden itimat etmiyorsun o zaman adamlara sorarlar beyan esassa

  • TOYGAR

    5.5.2015 14:35:35

    Bir müslüman ülkede, ne zaman ki (hangi koltukta oturmuş bulunursa bulunsun) dindar görünümü bulunan birisi çıkıp da "Evet ben şu konuda yanlış yaptım, hatamın farkındayım; bedeli neyse ödemeye hazırım. Allah beni affetsin" derse, orada artık güven ve huzur var demektir. Hak ve adalet var demektir. Üstünü örtme çabaları gülünç ve zavallı kaçıyor. İnsanî ve imanî değerleri ayaklar altına almaktan farksız!.. Bu kadar da değil be artık!.. BU KADAR DEĞİL!..

  • TOYGAR

    5.5.2015 13:59:29

    Biz de hıyar'ız ya yedik! Bakara-makara yaptığı diğer adam çıkıp özür diledi. Madem böyle bir şey yok, taraf olan diğer adam niye çıkıp bundan dolayı özür diliyor. Bari cevap vermeyin de itibarınız yerinde dursun. Vicdan azabındasınız, farkındayız. Ama bu vicdan azabınızı gidermenin yolu üç maymunu oynamaksa, vicdanınızın niye sızladığı konusunda yanılgı var demektir!..

  • Abdurrahman KOÇAK

    5.5.2015 13:44:32

    Nihayetinde devletin memuru devletin bakanına yorum yapamaz.....Hele AKP iktidarında zinhar yapamaz...

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı