"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Görmez: Bilgi hakikate ram olduğu zaman yol gösterir

05 Mayıs 2016, Perşembe 22:19
​Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Bilgi, ahlak ve sorumluluk değilse, ahlaka ve sorumluluğa dönüşmüyorsa, o bilgi kaçınılması gereken, Peygamberimizin ifadesiyle 'Faydasız ilimden Allah'a sığınırım' diye dua ettiği bir bilgi olur." dedi.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kadın Aile ve Gençlik Merkezinin (KAGEM) ev sahipliğinde, Kocatepe Camisi fuar alanındaki Gençlik Fuarı'nın üçüncüsünün açılışına katılan Görmez, burada yaptığı konuşmada, fuara katılan ve destek olan gençleri tebrik etti.

Fuarın bu yılki temasının "bilgi, eylem, ahlak" olarak belirlendiğini ifade eden Görmez, "Bir Latin atasözü olan 'Bilgi güçtür' sözünü doğru bulmuyorum. Eğer bilgiyi mutlak güç olarak kabul ederseniz, böyle bir bilgiden elde edilen ahlak pragmatist bir ahlak olur. Tek başına bilgi güçtür, sözü doğru bir söz değildir. Bizim medeniyetimize göre bilgi, bizi hakikate götüren bir yoldur. Bilgi, ahlak ve sorumluluk değilse, ahlaka ve sorumluluğa dönüşmüyorsa, o bilgi kaçınılması gereken, Peygamberimizin ifadesiyle, 'Faydasız ilimden Allah'a sığınırım' diye dua ettiği bir bilgi olur." şeklinde konuştu.

Görmez, hakikatin, gücün emrine girdiğinde özelliğini kaybedeceğini vurgulayarak, "Bilgi hakikate ram olduğu zaman doğru bir güç olur, yol gösterir." dedi.

Görmez ve beraberindekiler, daha sonra fuarda yer alan stantları gezdi ve gençlerle sohbet etti.

AA

Okunma Sayısı: 1455
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı