"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Görmez: Biz müslümanlar ince zarif duygularımızı kaybettik

27 Kasım 2015, Cuma 21:02
​Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, hattat Hasan Çelebi ve talebeleri tarafından hazırlanan 82 eserden oluşan serginin açılışını yaptı.

Törende konuşan Mehmet Görmez, “Biz Müslümanlar ince zarif duygularımızı kaybettik. Hocalarımızın üstatlarımızın bu konuda öncülüklerine ihtiyacımız var. Halbuki mümin demek ince zarif duygu demektir.” dedi.

Beşiktaş’da bulunan Dolmabahçe Sanat Galerisi’nde yapılan açılışa Mehmet Görmez’in yanısıra, hat ustası Hasan Çelebi, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz ile davetliler katıldı. Törende hattat Hasan Çelebi, eserlerinden birini Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’e hediye etti.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan açılışta konuşan hattat Hasan Çelebi, “Bu işe karar verdikten sonra bunun gelirini nereye harcayacaktık. Gönüllüler Vakfı’ndan daha önceden tanıdığım arkadaşımdan bunların Nijer’de Kenya’da hayır işleri yaptıklarını kendilerinden dinlemiştim. Acaba onlarla irtibat kursak nasıl bir şey olur diye düşündük. Görüştüğümde orada 60 kadar yetim olduğunu ve onları kendi imkanlarıyla bakmaya çalıştıklarını ve yetimleri baktıkları binanın kirada olduğunu orayı alma imkanı olabileceğini söylediler. Bunu duyunca aşka geldik ve bu işe canı gönülden giriştik. 40- 45 eser toplaya biliriz derken bugün 82 eserle huzurunuza çıktık.” dedi.

GÖRMEZ: BİZ MÜSLÜMANLAR İNCE ZARİF DUYGULARIMIZI KAYBETTİK

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, “Bu gece hep birlikte 3 güzelliği birlikte yaşıyoruz. Öncelikle hat sanatının ince zarafetinin yüzüne sözüne yansıdığı Hasan Çelebi hocamızın talebeleriyle birlikte sergilediği sergiyi birlikte müşade etmiş olacağız. İkinci güzellik bu akşam hocamız benimde ilk defa şahit olacağım bir ortamda 4 icazet verecek. Üçüncü güzellik ise tüm buralardan elde edilecek gelirin çok uzaklarda Nijjer’deki yetimlere ulaşacak olması aslında tüm güzellikleri nur üstüne nur yapıyor. Biz Müslümanlar ince zarif duygularımızı kaybettik. Hocalarımızın üstatlarımızın bu konuda öncülüklerine ihtiyacımız var. Halbuki mümin demek ince zarif duygu demektir. Yüce ulvi sevgileri sevgimizi kaybettik. Halbuki mümin demek aş demek. Mümin demek sevgi demek. Mümin demek muhabbet demek. O muhabbetlerin yeniden İslam coğrafyasında neşru nema bulması hakim olması için duygularımızın zarafetini artırmak o yüce sevgiyi artırmaya ihtiyacımız var.” diye konuştu.

AA

Okunma Sayısı: 1160
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı