"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Görmez'den dikkat çeken 15 Temmuz yorumu

21 Nisan 2017, Cuma 09:22
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Osmanlı Konferans Salonu'nda düzenlenen "Hz. Peygamber ve Güven Toplumu" temalı Kutlu Doğum Haftası programında yaptığı konuşmada, milletin tarih boyunca Peygamberine başka bir sevgi, sevda ve aşkla bağlandığını söyledi.

Hazreti Peygamber'i -Aleyhissalatu Vesselam- anlamak gerektiğini belirten Görmez, "Hayatının her anını, her gencimizin, genç kızımızın, genç evladımızın okuması, anlaması ve idrak etmesi gerekiyor. İslamın gelişini, vahyin yeryüzüne nasıl bir rahmet olduğunu, cahiliye kapılarının tek tek nasıl kapandığını yeniden okumamız gerekiyor." diye konuştu.

"Eğer iman kalesi sağlam olmazsa emanı sağlayamayız"

Görmez, 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında yaşananlara da değindi.

Türkiye'de 15 Temmuz'da ihanet, darbe ve işgal teşebbüsüne kalkışıldığını vurgulayan Görmez, şunları kaydetti:

"Bu darbeden sonra toplumsal güven sarsıldı. Hiç kimsenin kimseye güveni kalmadı. En büyük zararı din-i mübin-i İslam gördü. Genç kardeşlerimizin dine olan güveni sarsıldı. Onun için o belayı, o kötülüğü de arkamızda bırakmak ve hep birlikte yeniden birbirimize olan emanımızı yenilemek için Hazreti Peygamber'in 'Emin' vasfı üzerinde durmamız lazım. Allah'ın iman nimetinden sonra bize lütfettiği en büyük nimetin, eman yani güven olduğunu bilelim. Eğer iman kalesi sağlam olmazsa emanı sağlayamayız. İmanı sadece Allah'a iman olarak değil, mümin hem Allah'a, peygamberlere, kitaplara, meleklere, ahirete imandır hem de mümin aynı zamanda güvenen ve güvenilendir."

"Bütün mazlum coğrafyaların umut bağladığı bir ülkeyiz"

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Türkiye'nin bütün mazlum coğrafyaların umut bağladığı bir ülke olduğuna dikkati çekti.

Görmez, "Siz umutsunuz; bunu hiçbir zaman unutmayın. Bu umudu yeşertmek için birbirimize inanmalı ve güvenmeliyiz. Aramızdaki o farklılıklar, dil, ırk, renk, servet ve makam bunların hiçbiri kardeşliğimizi ortadan kaldıramaz. Hepimiz İslam'ın çocuklarıyız." ifadelerini kullandı.

***

Konuyla ilgili içerikler:

Okumak için tıklayınız:

İnsanlık O'nun (asm) getirdiği esaslara muhtaç: Ecnebî filozofların tesbitleri...

Adalet Peygamberinden mesajlar

Adalet, Kur’an’ın gösterdiği yol ile olabilir

Veda Hutbesi...

Hz. Peygamber (asm) ve güven toplumu

Bediüzzaman, Mevlid-i Nebevi hakkında ne diyor?

“Levlak hadisi uydurma diyenler var. Bu hadisin durumu nedir?”

‘Levlake’ hadis-i kudsîsi, Big Bang Teorisi ve Peygamberimiz (asm)

“Levlake” Hadisini destekleyen ayet var mıdır?

AA

Okunma Sayısı: 8239
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Juss

    21.4.2017 16:36:48

    Ha bu din, iman, takva bil ki hepsi yalan. Sen onunla kendine taptirirsin vesselam. M.A.Ersoy

  • Ferit

    21.4.2017 13:11:18

    İnsanlar arasındaki en büyük farklılık kanaat ve fikir farklılığıdır ve asıl saygı duyulması gereken de budur.Çünkü bu farklılık aynı dine inanan aynı renge sahip olan ve aynı ırka mensup olan insanlar arasında da mevcuttur.Bu sebeple fikir ve kanaat farklılığına saygı hepsinden daha önemlidir.Yoksa insanlar arasında barış ve güven asla mümkün olmaz.Diyanet işl.başkanının bu hususa değinmemesi unutma mıdır sizce.Yoksa bizim gibi düşünmek şartıyla ne olursanız olun,yoksa size güven yok mu demek istiyor(lar).

  • Yusuf ATMACA

    21.4.2017 12:53:59

    Haksızlığa uğrayanlara sahip çıkmadan nasıl olacakki?

  • Kim doğru

    21.4.2017 12:19:39

    Ah görmez ah ağzından birde TÜRKİYE'deki mazlumlara mağdurlara karşı yapılan zulme sesin çıksa.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı