"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gözaltı protestosuna sert müdahale

26 Ekim 2016, Çarşamba 14:13
Diyarbakır'da Büyükşehir Belediyesi Başkanı Gültan Kışanak ile Fırat Anlı'nın gözaltına alınması nedeniyle protesto düzenleyen HDP ve DBP'li gruba polis müdahale etti.

Diyarbakır'da Büyükşehir Belediyesi Başkanı Gültan Kışanak ile Fırat Anlı'nın gözaltına alınmasının ardanda HDP ve DBP' nin çağrısı üzerine belediye binası önünde toplanan ve uyarılara rağmen dağılmayan kalabalığa polis müdahale etti. Polisin tazyikli suyla müdahale ettiği kişilerden aralarında eski Batman Milletvekili Ayla Akat Ata ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zülküf Karatekin' inde bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı.

MİLLETVEKİLLERİ MÜDAHALEDEN ETKİLENDİ

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ 'ında bulunduğu kalabalığın bir araya gelip açık alanda açıklama yapmalarının yasak olduğunu belirten polis yetkilileriyle HDP'li vekiller arasında zaman zaman gerginlik yaşandı. Polisin TOMA ile tazyikli suyla müdahalesi sırasında milletvekillerinin de etkilendikleri görüldü.

15 SİVİL TOPLUM KURULUŞU AÇIKLAMA YAPTI

Polisin belediye çevresinde aldığı önlem sürüyor. Bu arada aralarında Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği' nin de bulunduğu iş çevrelerini temsil eden 15 sivil toplum kuruluşu, eş başkanların gözaltına alınmasıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

"SİVİL SİYASETE İNANCI ZAYIFLATMAKTADIR"

Hem ülke olarak, hem bölge olarak zor bir süreçten geçildiği, iş camiası olarak son gelişmelerden ciddi bir şekilde kaygı duydukları belirtilen açıklamada şöyle denildi; "Hepimizin bildiği üzere dün gece Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eş başkanları gözaltına alınmışlardır. Böylesi bir tutum demokratik sivil siyaset alanlarını daraltmakta, sivil siyasete olan inancı zayıflatmaktadır. Yaşadığımız ve yaşamakta olduğumuz sorunları daha da derinleştirmektedir. Bizler aşağıda imzası olan iş camiasının sivil toplum örgütleri olarak şunu ifade etmek isteriz ki; siyasal görüşleri ne olursa olsun bölgemizde sivil siyaset yapanlara dönük silahlı saldırı, operasyon, ve tutuklamaları doğru bulmadığımızı açıkça belirtmek isteriz. Bu tür girişimler ve tutumlar toplum olarak ihtiyacımız olan diyalog kanallarını tıkamakta sorunlarımızı içinden çıkılamaz bir hale getirmekten başka bir işe yaramayacaktır. Geçmişte yaşadığımız deneyimler bunu bize göstermiştir. Bu açıdan herkesi ve her kesimi sağduyulu davranmaya davet ediyor ve toplumu geren bu gözaltı kararına biran önce son verilmesi gerektiğinin altını çizmek istiyoruz."

DHA

Okunma Sayısı: 1882
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı