"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gözler 126 milletvekilinde

12 Mayıs 2018, Cumartesi 19:00
Siyasi partiler 24 Haziran Meclis seçimleri için milletvekili aday listelerini hazırlarken, gözler hakkında fezleke düzenlenen 126 milletvekiline çevrildi.

Bu milletvekilleri tekrar aday gösterilip seçilmedikleri takdirde dokunulmazlıkları kalkacağı için yargı süreci de işlemeye başlayacak. 20 Mayıs 2016’daki anayasa değişikliği ile geçici olarak haklarında 682 dosya bulunan 139 milletvekilinin dokunulmazlığı kaldırıldı. Yapılan bu değişikliğin ardından mevcut 682 dosya için başlayan yargı sürecinde çok sayıda HDP milletvekili gözaltına alınarak tutuklandı. Halen 9’u HDP, 1’i CHP’den 10 milletvekili tutuklu bulunuyor. Milletvekili aday listeleri hazırlanırken bu durum ne kadar dikkate alınır bilinmez, ama aday gösterilip seçilmeyen bu siyasetçiler için yargı yolu açılmış olacak. Birçok siyasetçi yapılacak yargılamaların ardından hapis cezaları almaları durumunda cezaevi ile karşı karşıya gelebilecek.

Etiketler: seçim, hdp, milletvekili, fezleke
Okunma Sayısı: 2651
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı