"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gözyaşı ve dualarla: Şehit Uzman Çavuş Öngün ebediyete uğurlandı

27 Mayıs 2016, Cuma 16:35
Terör örgütü üyelerine yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Öngün'ün cenazesi, Çorum'da defnedildi.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Şükrü Öngün, memleketi Çorum'da ebediyete uğurlandı.

Mardin'de düzenlenen törenin ardından uçakla Amasya Merzifon Havalimanı'na getirilen şehidin naaşı, helikopterle Çorum'a götürüldü.

Şehidin cenazesi, daha sonra Kale Mahallesi'ndeki babaevine getirilerek helallik alındı. Şehidin ailesi, burada Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Helallik alınmasının ardından şehidin naaşı, cenaze nakil aracıyla Veysel Karani Camisi'ne getirildi. Burada kılınan cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, törenin yapılacağı Hacı Bektaş Anadolu Kültür Vakfına götürüldü.

Şehidin annesi Zahire Öngün, tören alanında güçlükle ayakta durdu. Anne Öngün, "Ben yavrumu ne çilelerle büyüttüm, seni vuran eller kırılsın." dedi. Baba Kanber ve şehidin Jandarma Astsubay eşi Yasemin Öngün de gözyaşlarına hakim olamadı.

Vakıfta düzenlenen törenin ardından şehidin cenazesi, Çorum Şehitliği'nde toprağa verildi. 

AA

Okunma Sayısı: 2376
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı