"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Güleçyüz, Furkan Vakfı’nın sorularını cevapladı: İnsanları terörle suçlamak bu kadar kolay olmamalı

06 Kasım 2018, Salı 22:58
Genel Yayın Yönetmenimiz Kâzım Güleçyüz, Furkan Vakfı’nın sorularını cevapladı.

“Demokratik hukuk devleti, farklı fikirlerin ve eleştirel düşüncelerin özgürce ifade edilmesini güvenceye alan bir sistem ve işleyişi gerektirir” diyen Güleçyüz şöyle devam etti; “Bir hukuk devletinde terörle hiçbir ilgisi olmayan insanların, sırf muhalif bir duruş ortaya koydukları ve bunu belki yer yer “sert” ifadelerle dile getirdikleri için “teröristlik”le suçlanmaları kabul edilemez. Bu suçlamanın yerleşik Yargıtay içtihadlarında detaylarıyla ortaya konulan kriter ve dayanaklarına maalesef itibar edilmeyen bir dönemden geçiyoruz. Özellikle 20 Temmuz OHAL sürecinde bu suçlama çok “kolay” ve yaygın hale getirildi. Furkan Vakfı ve Alparslan Kuytul’la arkadaşları da böyle itham edilenler arasında. İsnad edilen suçlamayı haklı gösterecek ve ispat edecek elle tutulur ve inandırıcı bir delil ortaya konulamadığı halde Kuytul’un 10 aydır tecrit hapsiyle cezaevinde tutulması, yapılan hukuksuz uygulamalar zincirinin son halkası. Bu durumun daha fazla sürdürülmeyip, Kuytul’un aylar sonra yapılacak ilk duruşmasında sona erdirilmesini diliyoruz.”

İstanbul – Yeni Asya 

Okunma Sayısı: 8562
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Muhammed

    7.11.2018 17:29:25

    Sesimize Ses Verdiğiniz için teşekkür ederim...

  • Hakan yenigunlu

    7.11.2018 11:42:31

    Tesekkur ederiz.

  • Rezzan

    7.11.2018 10:16:51

    Talebelerinin atkı takması, yürüyüş yapması, bir araya gelmesi. Boluya cezaevi önüne girmesi yasaklanıyor. Adeta hapiste tecrit edildiği gibi sevenlerinin de aynı şehirde nefes alması engelleniyor. Hemde vali kararı ile. 2 günlük vali bu talimatı veriyor.

  • Ekrem

    7.11.2018 07:50:56

    1 kişi birbiriyle savaşmakta olan PKK'ya ve İŞİD e aynı anda nasıl üye olup propagandalarını yapabilir? Esas mesele Alparslan Hocayı aşıyor . Türkiye'nin dört bir yanında 175 adet devasa cezaevi inşaatları var, aklını israf etmemiş bir kişi bu konuyu bana yorumlayabilir mi? bu cezaevleri kim için yapılıyor Burada kimler yatacak ilerleyen yıllarda Türkiye'yi ne bekliyor Alparslan hoca olayı sadece bir başlangıç tüm Müslümanlar aleyhine büyük bir tezgah dönüyor ve yakında başlayacak gibi görünüyor.

  • Muhammed yusuf

    7.11.2018 00:19:20

    Kâzım Güleçyüz bey Furkan Vakfı’nın başından geçen bu olay gösteriyor ki güzel ülkemizde de doğruyu söyluyen dokuz köyden kovulur hatta İnsanları terörle suçlamak bu kadar kolay olmuşki artık bu olay gösteriyor ki devletimizin güçü saf muhalifler diye güç kullanarak engellenerek kendi birimlerini kötüler hale geldi..... böyle olmaması gerekir

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı