"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Güleçyüz: "İmam hatip camiasını tenzih ediyoruz"

31 Ağustos 2017, Perşembe 17:21
Gazetemiz Genel Yayın Müdürü Kazım Güleçyüz ‘Adalet Kurultayı’ndaki konuşmasına yönelik gelen eleştirilere sosyal medya hesaplarından cevap verdi. Güleçyüz, "İmam hatip camiasını, içinden çıkıp militanlıķ yapanların yanlışlarından tenzih ediyor ve endişe verici gidişata el koymaya çağırıyoruz" dedi.

Gazetemiz Genel Yayın Müdürü Kazım Güleçyüz ‘Adalet Kurultayı’ndaki konuşmasına yönelik gelen eleştirilere sosyal medya hesaplarından cevap verdi. Güleçyüz, "İmam hatip camiasını, içinden çıkıp militanlıķ yapanların yanlışlarından tenzih ediyor ve endişe verici gidişata el koymaya çağırıyoruz” diyerek şu mesajları paylaştı; “Şimdi de güya imam hatipler adına gelen ve “Militan yetişiyor” tespitimizi doğrulayan bir düzeysizlikteki provokatif tepkilere muhatabız. Resmî ideoloji cenderesindeki tüm okullar gibi imam hatiplerde de inanılmaz bir içerik boşalması olduğunu sadece biz değil, herkes söylüyor. İmam hatiplerdeki namaz kılma oranının inanılmaz derecedeki düşüklüğü dahi çoktandır alarm zilleri çaldırması gereken bir sinyal değil mi? “Ülkeyi imam hatipliler yönetiyor” diyenlere. Nasıl yönettikleri, özellikle adalet konusundaki içler acısı uygulamalarıyla ortada! Yazık... İmam hatiplilerin yönettiği ülkede OHAL KHK'larının gadrine uğrayıp ihraç edilen veya gözaltına alınıp tutuklanan nice imam hatipliler de var! İmam hatipler kindar değil, tüm inanç ve ahlâk değerleriyle donanmış gerçek anlamda dindar nesillerin yetiştiği okullar haline getirilmeli.” 

SORUNLAR KISIR POLEMİKLERLE ÇÖZÜLEMEZ

ÖNDER İmam-hatipliler Derneği’nin yaptığı açıklamaya ise Güleçyüz şöyle cevap verdi;   “ÖNDER'e: 28 Şubat’ta imam hatiplere yapılan haksızlıklara da karşı çıkmış bir insan olarak beni aksiyle suçlamak kimsenin haddi değildir. ÖNDER sayısı arttıkça kalitesinin düştüğü görülen imam hatiplerle ilgili sorunların çözümüne kafa yorsa çok daha hayırlı bir iş yapmış olur. Göz bebeğimiz olan imam hatiplerdeki endişe verici sorunlar kısır polemiklerle değil, çözüm odaklı ve yapıcı ortak çabalarla çözülebilgir. Îmam hatip camiasını, içinden çıkıp militanlıķ yapanların yanlışlarından tenzih ediyor ve endişe verici gidişata el koymaya çağırıyoruz.”

Güleçyüz Ensar Vakfı adına yapılan açıklamayı da şöyle cevapladı:

Ensar Vakfı militan ağzıyla konuşmak yerine, dikkat çekmeye çalıştığımız sorunların çözümüne odaklansa çok daha hayırlı bir iş yapmış olur.

Eleştirileri hemen "sapık hain" diye damgalayıp linç pozisyonu alan tekfirci zihniyet dün olduğu gibi bugün de en büyük sorunlarımızdan biri.

İmam hatip asabiyetiyle gösterilen provokatif tepkiler ahlakın da gereği olan demokratik olgunluktan ne kadar uzak olunduğunun tezahürleri.

Hadis: İnsaf dinin yarısıdır. Üstad: Haklı olan insaflı olur. "Dindar" camiadan bazılarının hal ve tavırları bu ölçülerin neresine uyuyor?

CHP'ye, AKP'ye, diğer partilere, cemaatlere, imam hatiplere diyoruz ki: Kavgayla hiçbirşey çözülmez. Ortak sorunlara birlikte çare arayalım.

Haber Merkezi

Etiketler: kazım güleçyüz
Okunma Sayısı: 10538
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı