"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Güleçyüz OHAL’in uzatılmasını yorumladı: Çıkmaz yoldan hukukla çıkılır

19 Temmuz 2017, Çarşamba
OHAL’i kaldırmakla övünenler şimdi OHAL’siz yapamıyorlar...

OHAL’in uzatılmasını değerlendiren, Genel Yayın Müdürümüz Kâzım Güleçyüz scope yayınında, “Hukuktan sapan her yol çıkmaz. Türkiye’nin çıkışı hukuka dönmektir. Hukuku ve yargıyı normalleştirmektir” dedi. 

Genel Yayın Müdürümüz Kâzım Güleçyüz, dünkü scope yayınında “Dün yine bir uzatma kararı çıktı Meclisten. Evvela şunu söyleyelim. 20 Temmuz 2016’da, 15 Temmuzdan 5 gün sonra Meclisten OHAL kararı çıktığında bunun AKP ve MHP oylarıyla 345 oyla kabul edildiğinin bilgisini almıştık medyada. Ama daha sonraki uzatmaların hiç birinde sayıyı öğrenemedik. Kaç kabul oyu ile uzatıldı bilmiyoruz. Dünkünde de aynı şey var. Uzatıldı, ama kaç oy verildi bilmiyoruz” dedi.

“Türkiye bir yıldır OHAL rejimi ile yönetiliyor. İşin enteresan tarafı iktidar güneydoğu’da OHAL ‘i kaldırmakla övünüyordu. Şimdi Türkiye 1 yıldır OHAL rejimi ile yönetilen bir ülke. Dünkü görüşmelerde Başbakan Yardımcısı Canikli diyor ki; Mağduriyet falan yok. Yine aynı nakarat: OHAL’den dolayı özgürlük alanı daraltılan, hak ve özgürlükleri engellenen, sınırlanan, ertelenen hiçbir kişi yok. Peki bu kadar mağdur kim? Mağdurların aileleriyle birlikte başına gelen ne? Adalet mitinginde Kılıçdaroğlu’nun 10 maddelik manifestosundaki en önemli maddelerden biri OHAL’in kalkması ve mağduriyetlerin telafisiydi.”

Yükselen feryatlara kulak tıkamayın

“Yine Canikli’nin sözlerine bakılacak olursa öyle bir paronaya dönüşmüş ki ‘Delille ispat edemiyoruz, ama kamuda kriptö fetöcü olduğuna inandığımız daha bir sürü insan var’ diyor. O zaman buyurun memurların hepsini atın, siz de rahatlayın, bu iş çözülsün! Bu mantık ve yaklaşımla, toplumdan yükselen feryatlara kulak tıkayan, gözünü kapatan bir anlayışla ülke yönetilemez. Yönetmeye kalkarsanız çok daha büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalırsınız. Zulümle abad olunmaz. Bu bir çıkmaz yoldur.”

OHAL hukuku dahi ihlal ediliyor

“Cumhurbaşkanının fazla olmayan bir gelecekte OHAL kalkacak lafını ilk defa söylemiş olması önemliydi ama buna rağmen 3 ay uzatma kararı alındı. OHAL hukukunun dahi ihlal edildiği bir hukuksuzluk sürecini yaşıyoruz. Bunun birçok detayları var. OHAL KHK’larıyla sadece OHAL şartlarıyla sınırlı birtakım geçici düzenlemeler getirilebilir. OHAL sonrasını da etkileyecek düzenlemeler yapılamaz.”

AYM çok kötü bir sınav verdi

“Anayasa Mahkemesi de burada çok kötü bir sınav verdi. OHAL KHKlarının yetkisi dışında olduğunu ifade ederek ve önüne gelen bir davada hiçbir hukuki kritere dayanmaksızın, subjektif ve hukuki geçerliliği olmayan argümanlarla kararlar verdi. Bu durum zaten dibe vurmuş olan hukuka güveni iyice sıfırlıyor. Bu arada OHAL Komisyonu işbaşı yaptı. Ama mağdurların bu komisyona güveni yok. Buradan bir şey çıkacağına kimse inanmıyor ve bununun sadece AHİM yolunu engellemek veya geciktirmek için başvurulan bir taktik olduğunu düşünüyor. Yüz bini aşkın başvuru var. 7 komisyon üyesi bunlara karar verecek. İki sene görev süresi var, sonra birer yıllığına uzatılabilecek. Ölme eşeğim ölme; bu insanlar ne yapacak bu kadar zaman zarfında? dedi.

Türkiye’nin çıkışı hukuka dönmektir

“Hukuktan sapan her yol çıkmaz. Türkiye’nin çıkışı hukuka dönmektir. Hukuku ve yargıyı normalleştirmektir. Bunu geciktirecek her adım ve tasarruf yeni sıkıntılar yeni mağduriyetler getirmekten başka bir netice vermez. Bunun faturası büyür, ağırlaşır. Allah muhafaza altından kalkılamayacak boyutlara ulaşır. Çok fazla ilerlemeden tekrar aynı çağrımızı tekrarlıyoruz. Bu çıkmaz yolda daha fazla ileri gitmeyin. Türkiye’yi normale döndürecek adımlara istikameti çevirin, dümeni kırın.”

 

Etiketler: kazım güleçyüz, ohal
Okunma Sayısı: 2813
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı