"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gülerce'den 'tehdit altındayım' açıklaması

17 Aralık 2014, Çarşamba 20:24
Hüseyin Gülerce, Gülen Cemaat’i tarafından tehdit edildiğini ifade etti. Cemaat mensuplarının listesini savcılara teslim ettiği iddiasını yalanladı.

Bir zamanlar Fethullah Gülen Cemaati’nin en etkili isimlerinden biri olan Hüseyin Gülerce, “Paralel Yapı” olarak adlandırdığı Gülen Cemaati’nin, kendisini Fuat Avni isimli Twitter hesabı üzerinden tehdit ettiğini belirtti. ‘Hayati tehdit altındayım... Allah korkusu kalmamış ‘Paralel Yapı’ her türlü provokasyonu yapabilir" dedi.

Gülerce, 14 Aralık’ta Cemaat’e yönelik gerçekleştirilen operasyon kapsamında şüpheliler listesinde yer almış, 16 Aralık’ta kendi isteği ile ifade vermeye gitmiş, ardından da serbest bırakılmıştı. Gülerce ifade vermesinin ardından yaptığı açıklamada, Gülen Cemaati’ni ve onun lideri Fethullah Gülen’i ağır şekilde eleştirdi. 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarını bir darbe girişimi olarak gördüğünü, Gülen Cemaati’nin gözaltıları şova dönüştürdüğünü, bu oluşumun lideri ile birlikte İran takıntısı olduğunu ve ülke yönetimini ele geçirmeye çalıştığını iddia etti.

Bu açıklamanın ardından 17 Aralık’ta, “Fuat Avni” isimli Twitter hesabından Hüseyin Gülerce hakkında iletiler yazıldı. Bu mesajlarda Gülerce’nin o gün savcıya Cemaat’in tüm üyelerinin listesini verdiği ve bu kitleye 25 Aralık’ta büyük bir operasyon düzenleneceği iddia edildi.

"Allah korkusu kalmamış 'Paralel Yapı"

Gülerce bu mesajların ardından yine Twitter hesabı üzerinden açıklama yaptı. Gülerce bu hesabın kamuoyuna açık mesajları üzerinden tehdit edildiğini ve kendisine iftira atıldığını söyledi. Gülerce şunları yazdı:

“Fuat Avni, son attığı tweetlerde şahsımı hedef göstermektedir. Bu ismin bir şahıs olmayıp Pensilvanya merkezli istihbarat havuzu olduğu kanaati yaygındır. Yalanlara dayanarak benim savcılıkta, esnaf ve işadamlarının ismini verdiğimi, buna göre yeni operasyon yapılacağını iddia etmektedir. Bu şerefsizce bir yalandır. Pensilvanya beni hedef göstermektedir. Hayati bir tehdit altındayım. Türkiye'nin nasıl bir tehlike ile karşı karşıya olduğumuzu şimdi daha iyi anlıyorum. Allah korkusu kalmamış ‘Paralel Yapı’ her türlü provokasyonu yapabilir...”

Okunma Sayısı: 1685
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • M.Ali Çiftkaya

    18.12.2014 18:32:32

    kral çıplakmı bilmiyorum ama yeni padişah adayının cıplaklığı tescillendi.berayı malumat.

  • çavdari

    18.12.2014 08:51:21

    Allah Allah, Güleçyüz'ün yazısının altına yorum dizenler buraya pek uğramamış, ne kadar manidar geldi bana. Sanırım bu haber onların davalarını ıskat ediyor. Ondan mı acaba? Gülerce "kral çıplak" diyor ondan heralde.

  • Osman

    18.12.2014 06:44:17

    islamiyette bir şey ıspat edilene kadar her kişi masumdur. Hz Aişeye (r.a.) de suç isnat edilmiş, müslümanlardanda dahil bu söylentiyi doğruymuş gibi yayanlar olmuştu. Şimdi bir düşünelim bakalım, Elinde bu kadar gücü bulunduran C.B. bu insanların içinden bir tane dahil suçlu ve suç bulabilseydi bunu bütün alemin gözüne soka soka anlatmazmıydı onu hapse sokmazmıydı.. ee demekki hepsi birer düzmece.. olayın cemaat hükümet kavgasıyla alakası yok.. hedef islamiyet.. suriye yerle bir oldu, ışid çıktı islamiyeti çok kötü gösteriyor, türkiyede hakeza, yani amaç topyekün islamiyet.. birde işin ilginç yanı birileri C.B. nı bu kadar savunuyor, halbuki adamların gerçek yüzü çıktı ortaya, kendine risaleinur talebesi diyen bir insanın bu kadar çamura batmış insanları, henüz suçu ıspatlanmamıs ,ama yetiştirdiği binlerle güzel insan olan bir dini cemaate karşı savunmaları çok ama çok ilginç bir durum.. buda acaba cemaat enaniyetinden olmasın.. cemaat tarafgirliğinden olmasın..

  • çavdari

    18.12.2014 00:01:35

    Sayın Kalyoncu, Fikirlerime tercüman olmuşsunuz. Allah razı olsun. Bu yazı iyice okunmalıdır.

  • mehmet ali çiftkaya

    18.12.2014 00:00:51

    burada meselenin iktidar cemaat kavgasını çoktan aştığı,yolsuzlukları ve hırsızlıkları örtmek için daha önce ergenekon ve balyoz darbe planlarının kullanıldığı gibi paralel yapı diyerek gündemin değiştirilmek istendiği çok açık.ayrıca bu gülerce bey daha önce niye hiç bir şey farketmemiş acaba bu kadar etkili ve fetullah hocaya bu kadar yakın birisinin paraleli yeni fark etmesi biraz garip değilmi Bir yanda devleti kontrol eden bütün siyasi ve ekonomik güç elinde olan AKP, diğer yandan tasvip etmediğimiz hizmet tarzına rağmen bir sivil cemaat.ikisini aynı kefeye koyup eşit mesafede durmak pek hakkaniyete uymasa gerek.

  • R.Kalyoncu

    17.12.2014 22:05:07

    İktidar-Cemaat kavgasından, neden uzak durulması gerektiğini ve bir tarafın yanındaymış gibi görüntü verilmemesini gösteren somut bir haber. Bu yapının, nice masum insanlara iftira ile suç isnat ettiği, düzmece davalarla hapislere attırdığı, zamanla ortaya çıkacaktır. Ellerine güç kuvvet geçince her türlü hukuksuzluğu yapanların, şimdi kalkıp hukuktan dem vurmaları hiç inandırıcı değildir. İslam’ı ve Risaleleri maksatlarına alet ettikleri göz ardı edilmemelidir. Maksatları iktidarın yolsuzluklarını önlemek olsaydı; yolsuzluk dosyalarını üç yıl bekletmez ve alakasız dosyaları bir araya getirerek; Hükümeti devirmek için kullanmaya kalkmazlardı.

  • muhlis

    17.12.2014 20:54:29

    Objektifliğiniz için Allah razı olsun.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı