"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kışanak ve Anlı hakkında flaş karar

26 Ekim 2016, Çarşamba 14:57
Gültan Kışanak ve Fırat Anlı için 5 günlük kısıtlama kararı alındı.

Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde tutulurken soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı'nın her ikisi için 5 günlük kısıtlama kararı (avukatları ile görüşmeme) aldığı öğrenildi. Avukatların da bu karara itiraz edecekleri belirtildi.

Haberin Geçmişi

​Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile Belediye Meclisi Üyesi Fırat Anlı, terör soruşturması kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince 25 Ekim 2016 tarihinde gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca terör örgütü PKK'ya yönelik soruşturma kapsamında, hakkında gözaltı kararı verilen Kışanak, Diyarbakır Havalimanı'nda, DBP Meclis Üyesi Fırat Anlı ise adresinde, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alındı.

Polis, Anlı ve Kışanak'ın evinde arama gerçekleştiriyor. 

Polis, Diyarbakır Belediyesi'nde de bir arama gerçekleştiriyor.

HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, belediye binasının önünde olduğunu aktararak "Binanın önünde yoğun bir polis barikatı var, polis avukatları bile içeri almıyor" dedi.

Komisyona bilgi vermişti

Kışanak, bugün 15 Temmuz darbe girişimini araştırmak üzere kurulan TBMM'deki Darbe Komisyonu'na bilgi vermişti.

Kışanak, darbe komisyonunda yaptığı konuşmada Gülen cemaatinin 2009’dan 2015’e kadar barış sürecini akamete uğratmak için uğraştığını söylemiş ve  “Bugün eğer oluk oluk kan akıyorsa demek ki başarılı olmuşlar” dedi. Kışanak, 7 Haziran seçimlerinde HDP’nin barajı geçmiş olmasının darbeyi bir yıl geciktirdiğini ifade ederek, “Ülke bir yıl önce kan gölüne dönseydi daha mı iyi olurdu?” ifadesini kullanmıştı.

AA

Okunma Sayısı: 4249
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı