"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gültekin Uysal ve Aylin Cesur da TBMM'de yer alacak

25 Haziran 2018, Pazartesi 13:34
27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin kesin olmayan sonuçlarına göre yeni dönemde TBMM'de yer alacak 600 milletvekili belli oldu.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı ve İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Gültekin Uysal, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçiminlerinin açıklanan kesin olmayan sonuçlarına göre Afyonkarahisar'dan seçilerek, TBMM'de yer alacak 600 milletvekili arasına girdi. 

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in doktoru Isparta'dan İYİ Parti 1. Sıra Adayı olarak seçime giren ve 'Demirel misyonunun bir temsilcisiyim' ifadelerini kullanan ve hedefini 'Hür ve Demokrat Türkiye' olarak açıklayan Aylin Cesur da yeni dönemde TBMM'de görev alacak milletvekilleri arasında yer aldı.

Kesin olmayan sonuçlara göre AKP 293, CHP 146, HDP 67, MHP 50, İYİ Parti 44 milletvekili ile TBMM'de temsil edilecek.

Milletvekili seçiminin ortaya koyduğu önemli sonuçlardan biri AKP’nin Mecliste çoğunluğu kaybetmesi oldu. İyi Parti, Demokrat Parti ve Saadet Partisi de yeni Mecliste temsil edilecek.

***

Gültekin Uysal, oyunu kulladıktan sonra yaptığı açıklama ülkenin kademe kademe olgunlaşan bir demokrasisi olduğunu ifade etmiş ve şu açıklamaları kaydetmişti:

"Gönül arzu ederdi ki herkes iftiralarla değil, kendilerini anlatsınlar. Kendi söyleyecekleri sözleri olsun ama söylenecek söz bitince ister istemez buna tevessül ediliyor. O açıdan üzüntülerimizi ifade etmek isterim. Siyaset zor bir iştir. İktidar mücadelesidir bir yanıyla. Alışılagelmiş bir iktidar mücadelesi değil. Birileri için varlık yokluk mücadelesidir. Diğerleri için demokratik bir rekabet olarak ilerledi."

Demokrasiye ve adalete taraf insanlar olarak, ortak kaygılar, değerler ve prensipler etrafında bir araya gelmeye gayret gösterdiklerini dile getiren Uysal, "Afyonkarahisar'ın ve yüce Türk milleti önünde vazifemizi yapmaya çalıştık. Umarım gücümüz kudretinde milletin hissiyatına tercüman olabilmişizdir."

Yasin KUVVETLİ - İSTANBUL

***

Tıklayınız:

Kesin olmayan sonuçlar belli oldu: İşte 27. Dönemin Milletvekilleri...

'Birkaç saat içinde yüzde 100'ü de paylaşılacak'

YSK Başkanı Güven'den kesin olmayan sonuçlara ilişkin açıklama

Avrupa medyası 24 Haziran seçimlerini böyle gördü

Muharrem İnce'den ilk değerlendirmeler

Karamollaoğlu'ndan '24 Haziran' değerlendirmesi

Demokrasiye gölge düşürdüler

Cumhurbaşkanı ve 27. dönem milletvekili genel seçimi sonuçları (AA)

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 8183
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    25.6.2018 14:30:18

    YENİ ASYA Gazetemizin ısrarla DP ağacını YEŞİL TUTALIM,DEMOKRASİ-TEMEL HAK VE HÜRRİYETLER adına koruyalım demesinin meyvelerini veren yüce rabbime hamdolsun.

  • HÜSEYİN İLHAN

    25.6.2018 14:25:54

    Bu seçimin artısı 12 EYLÜL DARBECİLERİ nin baraj ile tahrip ettiği hür siyaset tarlasında meclisde temsil edilme hakkından mahrum olanların meclise girmesine imkan vermesi olmuştur. İTTİFAK ile farklı hedefler arzu edenlerin hesap hataları bunda rol oynadığı kanaatindeyim.Samimi olan bu baraj ve TBMM'de farklı düşünce ve fikir sahiplerine 16 yıldır baraj problemini kaldırmayanların hatasıda olsa milletimiz,demokrasimiz adına artıdır. YE'İS YOK.DAİMA ÜMİDVARIZ.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı