"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gümülcine'deki cami yangınında sabotajdan şüpheleniliyor

17 Nisan 2015, Cuma 12:28
Yunanistan'da Batı Trakya’daki Gümülcine kentinde bulunan Yenice Mahalle Camisi'nde yangın çıktı.

Sabah namazından önce başlayan ve nedeni henüz belirlenemeyen yangında caminin giriş kısmı tamamen yandı. Caminin iç kısımlarında ve çatının bir bölümünde büyük hasar meydana geldi.

Yangın, soydaşların haber vermesi üzerine gelen itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken, camideki halıların büyük kısmı zarar görürdü, cami kullanılamaz hale geldi.

Can kaybı ya da yaralanan kimsenin olmadığı yangının sebebinin belirlenmesi için Gümülcine Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Bu arada, aynı mahallede bulunan Alankuyu Mescidi’nin avlusundaki ağaçlar da kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradı. Dün gece meydana geldiği tahmin edilen saldırıda, mescidin arka kısmında yeni ekili çok sayıda fidan ve ağaç diplerinden kesildi.

Sabotaj şüphesi

Gümülcine seçilmiş müftüsü İbrahim Şerif, dün gece her iki camide yaşanan olayların sebebinin henüz kesin olarak bilinmediğini, sabotaj yapıldığı şüphesi üzerinde durulduğunu belirtti.

Yangını fark eden mahalle sakinlerinin haber vermesi üzerine gittiği olay yerinde caminin kilitli kapılarının zorlanarak açılmış olduğunu gördüğünü söyleyen Şerif, “Yangının ve mescide yapılan saldırının ne şekilde meydana geldiği konusunda kesin bir bilgi yok. Ancak yangın çıkan caminin kapılarının zorlanarak açılması ve aynı mahallede bulunan Alankuyu Mescidi’nin avlusundaki çam ve servi ağaçlarının da kökünden kesilmiş olması yangının sabotaj olma şüphesini güçlendiriyor. Bu kadar tesadüf olamaz. Ben şahsen olayın sabotaj olduğuna inanıyorum” dedi.

Müftü Şerif, yetkililerden her iki olayın faillerinin ya da sebebinin bir an önce aydınlığa kavuşturmalarını beklediğini belirterek, “Temennimiz bu iki vakanın sabotaj olmaması ve iki toplum arasında gerginliğe sebebiyet verecek olayların yaşanmamasıdır. İnşallah böyle olur” diye konuştu.

AA

Okunma Sayısı: 1274
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı