"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gündem değiştirme operasyonu

02 Eylül 2015, Çarşamba
Dünkü manşetinde IŞİD'e giden silahların görüntülerini yayınlayan BUGÜN gazetesinin sahibi İpek Holding’e yapılan baskın, hükümetin gündem değiştirme çabası olarak değerlendirildi.

ADLî YIL VE DÜNYA BARIŞ GÜNÜ

“Muhalif medyaya operasyon yapılacak” iddiaları dün İpek Hol-ding'e yapılan polis baskınıyla gerçeklik kazandı. Bütün ülkede ve dünyada tepkiyle karşılanan ope-rasyonun yeni Adlî Yıl'ın açılışı ve Dünya Barış Günü'ne denk gelmesi de manidar bulundu. 

DÜNYADA “FLAŞ HABER”

Batılı ajansların “flaş haber” olarak duyurduğu operasyonun şehit cenazelerinde gösterilen tepkiler, Seçim Hükümeti'ne yapılan eleştiriler ve ekonomideki kötü gidişat sebebiyle köşeye sıkışan hükümetin gündem değiştirme çabası olduğu ileri sürüldü.

TÜRKİYE KARANLIK BİR DÖNEME SÜRÜKLENİYOR

Medyaya yönelik Hollanda’dan da tepki geldi. Hollanda Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Thomas Bruning, Koza İpek grubuna yönelik baskını, “Hükümetin Avrupa Birliği ve değerlerine sırtını döndüğü daha iyi anlaşılıyor. Türkiye yeniden karanlık bir döneme sürükleniyor. Bu kadar önemli bir ülkenin bu hâle düşmesi çok acı” şeklinde konuştu.

Türkiye’de gazetecileri susturmak için hapse atmak, işsiz bırakmak ve ekonomik baskı altında tutmak gibi çok şey yapıldığını hatırlatan Bruning, “Gittikçe içine kapanan ve basın özgürlüğünü kısıtlayan bir rejimden beklenecek bir adımdı” sözlerini sarfetti.

ÖZGÜR BASIN ANLAYIŞINDAN UZAKLAŞILIYOR

Mevcut kötü gidişatı uzun süredir gözlemlediklerini ve dün yapılanları basın özgürlüğüne yapılan saldırıların devamı niteliğinde gördüğünü vurgulayan Bruning, “Erdoğan, özgürlükler konusunda kendisine yapılan uyarıları dikkate almıyor ve baskıcı politikalarını daha da artırıyor. Yoğunlaşan baskı, kademe kademe artarak bugünlere geldi ve Türkiye’yi ‘özgür basın’ anlayışından uzaklaştırdı” ifadelerini kullandı.

Mücahit Çakır / İstanbul

Okunma Sayısı: 2047
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı