"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Güneş tutulması sırasında kesinlikle selfie çekmeyin!

20 Mart 2015, Cuma 09:59
Uzmanlar tarafından güneş tutulması sırasında selfie (özçekim) çekmenin körlük riski meydana getirebileceği konusunda uyarı yapıldı.

İngiltere Göz Doktorları Koleji'nden yapılan açıklamada, cuma günü gerçekleşecek güneş tutulması sırasında güneşe doğrudan bakılmaması gerektiği sadece fotoğraf çekme sırasında bakılmasının gözün gerisinde çok ciddi zararlara yol açabileceği belirtildi. 

Uzmanlar güneşe doğrudan bakmak yerine güneş gözlüğü ve isli cam ile bakılması gerektiği tavsiyesinde bulundular. 

Klinik Danışmanı Dr. Susan Blakeney, çıplak gözle güneşe asla doğrudan bakılmaması gerektiğini belirterek güneşten gelebilecek çok güçlü radyasyon ışınlarının retinada yanıklara yol açabileceğini söyledi. 

Güneş tutulması, Ay'ın yörünge hareketi sırasında dünya ile güneş arasına girmesiyle gerçekleşiyor.

Okunma Sayısı: 1931
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı